Tom Moons blikt vooruit op de wedstrijd tegen Hades

Dsc 449

KFC Turnhout ontvangt morgenavond met Hades de nummer vier in het klassement. We spraken met trainer Tom Moons.

“Hades is zeker en vast een heel goede ploeg met veel drang naar voren. Het is één van de betere ploegen van de reeks en ze hebben wel spelers die hun opleiding bij Racing Genk hebben gehad. Ik verwacht een mooie wedstrijd met twee ploegen die ervoor willen gaan.”

Zondag pakte KFCT de eerste overwinning op het veld van Spouwen-Mopertingen. “We begonnen heel goed aan de wedstrijd en scoorden uit onze twee eerste kansen. In de tweede helft hadden we kansen op de 0-3 maar dat gebeurde niet. Je weet dan dat een tegendoelpunt altijd nog kan vallen maar alles stond goed en we hielden uiteindelijk de nul.”
Tom Moons kan zaterdag geen beroep doen op Tom Proost die geschorst is. “ We hebben een heel brede kern op het moment en ik moet iedere week jongens thuislaten. Dit geeft andere spelers de kans om zich te bewijzen.”

Bij winst zou Turnhout een mooie zaak doen in het klassement. “Bij verlies zak je natuurlijk weer. Zoals in vele reeksen zijn er meestal twee ploegen die er bovenuit steken en dan een heel brede middenmoot die heel kort bij elkaar zit.” Voor Moons als trainer betekent een reeksje hoger niet veel verschil. “Ik probeer de ploeg zo scherp mogelijk te houden en te motiveren. Iedereen kan hier voetballen en je moet natuurlijk wel wat tactisch aanpassen soms. Heel belangrijk is mentaliteit natuurlijk elke keer opnieuw. Dat beseffen de jongens ook want je bent zo als je laatste wedstrijd.”