Algemeen

Transfers

De KBVB kiest voor een hervorming tijdens het seizoen 2016/2017, waardoor er een onderscheid tussen professioneel en amateurvoetbal wordt gemaakt. Dit houdt in dat KFC Turnhout het seizoen 2016/2017 start in de 3de amateur reeks B. Deze reeks bevat teams uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Niet alleen de indeling van de reeksen wijzigt, maar ook KFC Turnhout krijgt een andere identiteit. De A-kern zal bestaan uit een mix van ervaring en regionale spelers, en dit met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Onze beloften komen voor 90% uit de eigen jeugdwerking met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

KFC Turnhout werkt zeer hard aan de doorstroming. A en B-kern moeten gevoed worden met eigen opgeleide talenten. Deze jongeren verdienen kansen en met het nodige geduld en ondersteuning zal KFC Turnhout op termijn hiervan de vruchten plukken.

Ook de technische staf bestaat uit regionale en jonge trainers. De trainersgroep, die bestaat uit Tom Moons, Filip Pelckmans, Gert Van Reusel, Bram Van Aelst en Paul Van Dijck hebben de nodige expertise om beide groepen de nodige voetbaltechnische en –tactische vaardigheden bij te brengen.

De doelstelling van KFC Turnhout is duidelijk: seizoen na seizoen bouwen aan een sterk team waar er voldoende ruimte is voor eigen talenten. KFC Turnhout moet terug een herkenbaar gezicht krijgen. De A-kern, de beloftenkern en de postformatie moet een afgeleide worden van een zeer goede jeugdopleiding.

KFC Turnhout zal de concurrentie aangaan met de reeksgenoten en wekelijks met hart en ziel strijden voor de punten, en dit in een herkenbaar systeem waar jongeren de nodige kansen krijgen.

Eén voor allen, allen voor één. Samen en met veel enthousiasme kunnen we van KFC Turnhout terug een sterke vereniging maken.

 

Vanwege de sportieve cel KFC Turnhout