KFC Turnhout pakt de volle buit op Spouwen-mopertingen

21706160 10214437013629244 2003257233 O

Spouwen-Mopertingen – KFC Turnhout: 0-2

KFC Turnhout heeft de eerste overwinning beet. Het legde er een stevige basis voor in  het eerste kwartier en speelde een mooie wedstrijd al zette de thuisploeg in de tweede helft nog de nodige druk.

De te verwachten elf verschenen aan de aftrap bij KFCT op het kunstgrasveld van Spouwen-Mopertingen. De thuisploeg dreigde op een corner maar de eerste echte kans was voor KFCT. Via Schijvenaars kwam Van De Vel aan de bal. Deze laatste twijfelde niet en liet Grootaers kansloos. In het eerste kwartier ging het heel vlot want na de perfecte assist van Proost kon Schijvenaars van dichtbij de 0-2 scoren. Nog in het eerste kwartier kon Dillien aanleggen maar zijn poging ging net naast. Turnhout bleef dreigen en via via ging de bal op de lat. Vijf minuten voor tijd was er protest bij de thuisploeg toen de bal tegen een Turnhoutse verdediger ging. De scheids liet gewoon voortspelen. Aan de overkant probeerde Dillien nog eens maar hij besloot naast.

Tijdens de rust kwam bij de thuisploeg Farssi in de ploeg. In het begin van de tweede helft probeerde Dingenen met een vrije trap maar deze ging over. Aan de andere kant kreeg Dillien een kans maar de bal geraakte ook niet in doel. Halfweg de tweede helft was Spouwen-Mopertingen er dichtbij maar de knal van Geerts ging net naast. Turnhout reageerde via Dillien. Hij werd gelanceerd met een inworp van Van Parys en kon zo doorgaan maar zijn poging ging voorlangs. De thuisploeg zette druk vooruit in die periode en het was opletten voor Turnhout dat wel meer ruimte kreeg. Naar het einde toe werd het ook nog eens bitsiger maar verder dan druk en enkele kleine kansjes kwam de thuisploeg niet meer.

Spouwen-Mopertingen: Grootaers, Wijnen (62’ Sabbadini), Dingenen, Yildiz, Poell, Thijskens (46’ Farssi), Etien (82’ Telegrafo), Geurts, Haenen, La Mantia, Brouwers
KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys, Dillien (83’ Goossens), Versmissen (77’ Coeckelbergs), Schijvenaars (87’ Mafete), Van De Vel, Van De Walle, Proost
Doelpunten: 8’ Van De Vel (0-1), 13’ Schijvenaars (0-2)
Gele kaarten: 32’ Proost, 44’ Wijnen, 51’ Dillien