Spouwen-Mopertingen - KFC Turnhout: Voorbeschouwing en selectie

Baldoel 2

KFC Turnhout moet zondagnamiddag op bezoek bij Spouwen-Mopertingen. De Limburgers begonnen niet slecht aan de competitie met een vier op zes.

Degene die met de wagen aan het stadspark vertrekt zal ongeveer een uur onderweg zijn als het verkeer meezit en 82 km bollen. De supportersbus en de spelersbus zullen er dus een klein beetje langer over doen.

Spouwen-Mopertingen is een fusieclub van Rapid Spouwen en Gold Star Mopertingen. Deze fusie gebeurde in 2002. In het eerste bestaansjaar werd direct de eindronde in eerste provinciale gehaald en zelfs gewonnen waardoor de ploeg naar de nationale reeksen ging. Spouwen speelt vooral met jongens uit de streek en doet dat goed. Het liet ziet in het verleden opmerken dus sterke bekerwedstrijden tegen KV  Mechelen en Anderlecht. In het seizoen 2015-2016 werd zelfs de eindronde in derde amateurklasse gewonnen en gingen ze zo naar tweede amateurklasse. Vorig seizoen eindigde de fusieclub vierde in het klassement.

In het huidige seizoen wonnen ze op de opening speeldag het Limburgs onderonsje tegen Bocholt en speelden ze vorige week gelijk op Hoogstraten. Opvallend is dat hun vier doelpunten door vier verschillende spelers zijn gescoord. Namelijk Haenen, Dingenen, Yilder en La Mantia. Geen gemakkelijke verplaatsing dus maar hopelijk keert KFCT met een driepunter naar huis.

Selecties

Spouwen-Mopertingen:
Poell komt terug uit schorsing. Kern: Grootaers, Gilis, Brouwers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Geurts, Winkels, Dingenen, La Mantia, Sabbadini, Telegrafo, Yildiz, Poell, Ekien

KFC Turnhout: Eelen is out met een polsbreuk. Kern:Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys, Proost, Dillien ,Versmissen, Van De Vel, Schijvenaars, Van De Walle, Turelinckx , Coeckelbergs, Mafete, Goossens