KFC Turnhout - Hades Hasselt: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 7

KFC Turnhout ontvangt deze avond om 19h30 Hades Hasselt. Hades staat momenteel gedeeld vierde in het klassement met zes punten uit drie wedstrijden. Dat zijn exact twee punten meer dan ons. 

Bij Hades wonnen ze hun thuiswedstrijden tegen Duffel en Hoogstraten maar verloren ze wel op speeldag twee op het veld van Bocholt. Topschutter van de ploeg is Huseyin Bilican met twee doelpunten. Hades is ook een aanvallende ploeg wat hopelijk een leuke pot voetbal gaat opleveren straks in het Stadsparkstadion.

Voetbal Hades stamt uit de jeugdclub in Kiewit die in de jaren zestig werd opgericht uit onvrede over de traditioneel katholiek geïnspireerde jeugdbewegingen. Eerst noemde het De Uil maar een paar jaar later werd dit veranderd in Hades. De naam Hades refereerde trouwens naar een belangrijk personage in de Griekse mythologie, Hades, de God van de Onderwereld.

In 1980 sloot men zich aan bij de KBVB en begon in vierde provinciale. Ze promoveerden wel eens maar zakten dan terug tot begin jaren negentig. Toen volgden er een paar promoties waardoor de club op enkele jaren tijd van vierde provinciale naar eerste provinciale klom. De verdere opmars gebeurde vanaf 2009. Hades ging toen van tweede provinciale naar tweede amateurklasse op zeven jaar tijd. Vorig seizoen eindigde dit Hades op de tiende plaats.

Selecties

KFC Turnhout: Eelen (polsbreuk) is out. Proost is geschorst. Michiels is twijfelachtig.
Kern: Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parijs, Mafete, Versmissen, Van De Vel, Dillien, Schijvenaars, Van De Walle, Coeckelbergs, Geenen, Goossens, Van Oproy en Turelinckx.

Hades: Weegmans is niet beschikbaar. Er worden nog twee namen toegevoegd. Kern: Gijbels, Goossens, Bilician, Bloemen , Celen, Claes, Decuypere, Frenda, Gueroui, Meeus, Sogütcü, Spitz, Vandermeeren.