Sponsor in de kijker

ADworks

De haven van Turnhout is ook een creatieve aanlegplaats. Aan de Nieuwe Kaai vind je tegenwoordig het grafische fullservicebureau ADworks. Met hun computers, hun vele schermen en vooral met knap design brengen de mensen van ADworks hun bedrijfsnaam in de praktijk en doen ze Advertising en Design werken. Een gesprek.

Blauw-wit: Wat mag ik van een grafisch fullservicebureau verwachten?

Wij creëren de hele grafische communicatie voor onze klanten, van idee tot afgewerkt resultaat. Dat kan een logo of een brochure zijn, maar evengoed verpakkingen, catalogi, magazines …

 

Blauw-wit: Wanneer nemen klanten contact op met jullie?

We krijgen zowat alle vragen op ons bord. Bedrijven bellen ons zowel met heldere, afgelijnde opdrachten als met problemen of projecten waar ze geen weg mee weten. We zitten al lang in het grafische vak en daardoor hebben we altijd wel een antwoord, zelfs op de meest complexe vragen. 

2008 08 16 203

Blauw-wit: Jullie zijn een klein team.

Ja, maar net daardoor ook heel flexibel. Sandra en Nick, de eigenaars van ADworks, doen de creatieve realisatie van alle opdrachten. Werner is de vaste aanspreekpersoon voor de klanten. Kmo’s vinden het namelijk heel vervelend als ze telkens met een nieuwe contactpersoon te maken krijgen. Zij willen korte, vertrouwde communicatielijnen en daar zorgen wij voor.

 

Blauw-wit: In de creatieve branche is geen enkele dag dezelfde, lijkt me.

Klopt. We werken voor zowat alle sectoren. Wat Turnhoutse bedrijven en organisaties betreft kunnen we Brepols en Dienstenthuis onder onze klanten rekenen, maar ook Brouwerij Corsendonk. De communicatie over Tempelier, een van hun succesbieren, wordt hier gemaakt. Omdat we zoveel verschillende sectoren bedienen, is elke dag inderdaad anders en hebben we intussen ook uitgebreide ervaring. Daar worden onze klanten uiteraard beter van. Een creatieve job verveelt nooit, al blijft het hard werken.

 

Blauw-wit: Heb je tips voor andere ondernemers?

Specialisatie en constant vernieuwen zijn belangrijk. Als je de zoveelste bent die hetzelfde product of dezelfde dienst aanbiedt, kom je er niet. Verder moet je tegenwoordig heel snel kunnen werken. Klanten willen het liefst dat alles tegen gisteren klaar is! Maar ook praktische kwesties kunnen het verschil maken. Neem onze locatie. ADworks ligt aan de Nieuwe Kaai. De waterkant is altijd een inspirerende plek, maar bovendien hebben onze klanten hier altijd gratis parkeerplaats voor de deur. Ook dat telt voor de klant.

 

Blauw-wit: Jullie zijn partner van KFC Turnhout.

Werner is al jaren actief in het Turnhoutse voetbal. De vader van Sandra speelde vroeger zelfs bij Turnhout. We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het succes van KFC Turnhout. Zo wordt het tijdschrift Blauw-wit bij ons tot stand gebracht. Ook de brochure voor het nieuwe seizoen hebben wij gemaakt, met veel plezier trouwens.

 

Blauw-wit: Jullie werken met nog andere partners samen.

Ja, wij doen vooral opdrachten voor Kempische bedrijven en in dat opzicht is KFC Turnhout een bijzonder interessante partner. Zo werken we samen met Robarov, de firma die de website van KFC Turnhout doet. Voetbal is een sport die mensen en bedrijven bij elkaar brengt.

 

Blauw-wit: Gaat het volgens jullie de goede kant op met de club?

Zeker. Het oorspronkelijke idee van wat KFC Turnhout moest worden, komt in zicht: een gezonde, lokaal verankerde voetbalclub die rustig maar vastberaden aan de toekomst timmert. De club is goed bezig en moet vooral op die weg doorgaan. Het Turnhoutse voetbal staat er eindelijk weer en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

 

Blauw-wit: Daar toosten we op met een Tempelier!

 

ADworks

Nieuwe Kaai 81-83
2300 Turnhout

014 40 42 50

info@adworks.be

www.adworks.be