KFCT - Grimbergen anders bekeken

Als DJ en stadionomroeper probeer je een wedstrijd niet te bekijken als supporter. Het live verslag moet zo neutraal mogelijk worden gebracht, geen overdreven beleving voor of tegen een bepaalde ploeg.

Vorig seizoen deden we dit al een aantal keer zonder al te veel problemen. Ook tegen Lyra was dit geen enkel probleem. Mede ook door de beperkte beleving in het stadion. Zou het nu anders zijn? Waarschijnlijk niet.

Een uur voor de wedstrijd startten we de muziek op. Dezelfde routine als vorige week. Een half uur later, wedstrijdblad oppikken, namen overlopen, muziek en scorebord nog een checken en … wachten.

Tijdens dat wachten werp je al eens een blik op de lege tribune. Tien minuten voor de wedstrijd, nog steeds een vrij lege tribune. Och ja, we kunnen dat begrijpen. Mooi weer, veel streekderby’s voor de beker van Antwerpen, vakantie, …

Maar dan de start van de wedstrijd en plots een goed gevulde zittribune. Al snel gaan onze onderlinge discussie over: “geen slecht team dat Grimbergen, snelle spitsen, veel techniek, we gaan het moeilijk krijgen vandaag.”

Na 27 minuten waarin Grimbergen de betere ploeg was zonder echt kansen af te dwingen komt KFCT op voorsprong. Je merkt dat er vandaag bij het publiek meer spanning hangt dan verleden week.

Na de pauze speelt KFCT met momenten geweldig voetbal met kansen om uit te lopen, maar deze worden gemist. Het publiek begint zich steeds meer te roeren, de scheidsrechterlijke beslissingen worden danig in vraag gesteld en de frustratie groeit zienderogen. Je voelt dat de gemiste kansen wel eens pijn kunnen gaan doen op het einde.

En dan gebeurt het, de toch wel onverdiende maar te verwachten gelijkmaker. Even is het stil en bibberen tot het laatste fluitsignaal.

Penalty’s

Snel hoor je: Ai, jammer,  een loterij. Hoe gaan onze vermoeide jongens hiermee om? Alles gegeven gedurende 95minuten en dan een mokerslag op het einde.

Bij elk doelpunt groeit toch ergens het vertrouwen, ook al blijft Grimbergen tot 7-7 vlot scoren. En dan pakt Horsten met een geweldige redding uit op de penalty van Carrez.

Tom Proost mag het afmaken en doet dat ook. Het stadion ontploft even. Tot meer dan een uur na de wedstrijd staan veel mensen nog rustig een pint te drinken, te dansen en te genieten.

Deze beleving heb ik sinds de fusie nog niet gezien.  Het is die beleving die wij als DJ, live verslaggever, …  zo graag willen zien bij elke thuiswedstrijd!!