VC Herentals - KFCT

Derde oefenwedstrijd in deze zomerperiode voor de binken op het grote veld van VC Herentals. Alweer een leuk burenduel en een beladen derby in het verleden.

De regen viel met bakken uit de lucht dus van een mooie zomeravond was geen spraken.

Al snel was het duidelijk dat dit het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, onze spelers misten de ganse eerste helft. De reeksgenoot van K. Lyra TSV pakte uit met veel beter voetbal, meer beweging, meer duelkracht en meer inzet.

Direct na de aftrap werd duidelijk dat onze ploeg niet in de match zat, veel balverlies leidde tot gevaarlijke counters. De Turnhoutse verdediging stond meermaals te wankelen. Na een goede onderschepping van tester Herve Onana kon deze Dilliën alleen voor de doelman afzonderen maar een foute pas zorgde ervoor dat dit niet tot een gevaarlijke kans leidde. Het werd echter in de tegenaanval, na slap verdedigen, een doelpunt voor Herentals dat in de kleine rechthoek ongehinderd kon binnenkoppen.

Het spelbeeld veranderde niet. De foute inspeelpasses en het bijhorende balverlies zorgden ervoor dat Herentals 2 maal makkelijk en helemaal alleen, voor onze doelman kon verschijnen en kon uitlopen tot een 3-0 ruststand. Turnhout stelde daar enkel een schot van Versmissen, dat ver naast ging en drie hoekschoppen tegenover.

Zeven andere binken kwamen tijdens de tweede helft in actie; zij hadden de eerste helft gezien en waren  gewaarschuwd. Het spelbeeld veranderde helemaal.

Onze spelers namen de match in handen en legden enkele mooie combinaties op de mat. Kort op de man, goed voetbal en na enkele waarschuwingen werd de 3-1 tegen te netten getrapt door Schijvenaars. Er werd hoog druk gezet en Herentals kwam niet meer onder de druk uit. Na een voorzet van Eyeson week de bal in een duel tussen Onana en een verdediger af in doel. 3-2. Dit was ook de eindstand.

Zaterdag volgt er een bekerwedstrijd tegen Grimbergen om 19:30h in het stadsparkstadion. Supporters allen op post !

KFC Turnhout startte met: Turelinckx, Geenen, Michiels, Eelen, Van Parys, Machielsen, Versmissen, Van De Vel, Brouwers, Onana, Dilliën.

Na  de rust: Turelinckx, Eyeson, Lambrechts, Eelen (70' Boeckx), Paridaans, Proost, Machielsen (70' Bruurmijn), Prince, Onana (60' van Oproy), Goossens, Schijvenaars.