Onze reporter samen met de daaiherten naar Hoogstraten

Img 0093

Foto : Van Links naar Rechts: Ken Stevens – Nick Hertogs – Jochen Paeshuys en Koen Hofkens. Ontbreken: Kristof Verschueren en Bert Hermans.

We schrijven zaterdagavond rond half zeven aan Hof Ter Duinen in Turnhout. Supportersclub De Daaiherten hebben alweer een supportersbus geregeld en samen met 62 andere enthousiastelingen stap ik mee op de bus naar Hoogstraten. 

Ook het bestuur van de Daaiherten is mee (zie ook foto) . Eén van hen is de 23-jarige Jochen Paeshuys. “Ikzelf zit een dik jaar in het bestuur maar de supportersclub bestaat van 2013. We vertrekken vandaag vanuit onze thuisbasis Hof Ter Duinen , tevens ook onze sponsor. Na de wedstrijd is er dan ook een vat voorzien in Hof Ter Duinen.” Iedereen reist zo met goede voornemens af richting Hoogstraten. Een pintje ontkurken met je tanden, ik wist dat het bestond, nu heb ik het ook gezien en veel liederen later arriveren we iets na zeven in het stadion. Tijd genoeg om nog iets te drinken en de staantribune in te palmen. “In het Stadsparkstadion zijn we sinds kort verhuisd naar de overkant van de zittribune. Daar kunnen we allemaal staan en dat gaat hopelijk nog meer sfeer brengen. We gaan er een tapkraantje installeren de komende wedstrijden en op termijn ook frisdrank voorzien. We zijn met dat alles volle bak bezig en hopen dat zo snel mogelijk rond te hebben.” Voor een hongertje is voorlopig niets voorzien. “Misschien kan er door de club terug een hamburgerkraam voorzien worden. Die waren vroeger althans heel lekker.” Oppert de goedlachse Paeshuys. Het resultaat van de wedstrijd weet ondertussen iedereen. “We blijven natuurlijk 100 procent achter onze ploeg staan. We vragen gewoon dat iedere speler toont de ze echte Turnhout-spelers zijn met een “hert” voor de club.” Zondag wacht een verplaatsing naar Vosselaar. “Uitzonderlijk huren we dan een treintje om naar daar te rijden. Er zijn trouwens nog een paar plaatjes vrij voor degene die snel zijn.” Na de wedstrijd ging het dan terug richting Turnhout om na te kaarten bij een paar (gratis) drankjes. “Het was onze bedoeling om het gezellig te maken en ook de meeste spelers zijn afgekomen. Dat appreciëren we ten zeerste.” Zelf vertrok ik rond 01h00 richting huis maar Hof Ter Duinen zat toen nog goed vol.

Bedankt iedereen voor deze leuke ervaring ! Bart Hermans (Medewerker Webteam KFC Turnhout)