KFCT kansloos onderuit op het veld van Hoogstraten

Hoogstraten VV – KFCT: 2-0

Turnhout begon goed aan de wedstrijd en zette Hoogstraten vast op eigen helft. De eerste kans was voor Dillien maar doelman Arnouts kon wegboksen. Aan de overkant moest Horsten tweemaal alert zijn. Eerst kon Lambrechts doorbreken maar was onze doelman nog net eerder op de bal en een paar minuten later kapte Da Silva zich mooi vrij en kon Horsten de bal vanonder de lat halen.

KFCT zakte weg en de thuisploeg nam helemaal over. Iets voor het halfuur kon Van De Vreede doorbreken maar ook hij vond Horsten op zijn weg. In de veertigste minuut is het dan toch raak wanneer Van De Vreede kan binnentrappen. Nog voor de rust verdubbelde de thuisploeg de score na een perfect uitgespeelde counter. De ingevallen Fockaert kon scoren.

Trainer Moons liet Michiels en Proost in de kleedkamer en probeerde het met Mafete en Jacobs. Hoogstraten wachtte een beetje af maar Turnhout kon hier weinig tegenover stellen. Jacobs probeerde wel maar kon de aansluitingstreffer niet scoren. Hoogtstraten loerde op de counter en had de score nog hoger kunnen laten oplopen maar gelukkig stond Horsten pal en redde hij een drietal gemaakte doelpunten.

KFCT zakt zo verder weg in het klassement. Volgende week wacht opnieuw een derby en belangrijke verplaatsing op bezoek bij leider Vosselaar. Vosselaar won zaterdagavond trouwens met 0-5 op Overijse.

Hoogstraten VV: Arnouts, G. Van Der Linden, Meynendonckx, Hofstede, Meyvis (23’ Fockaert) , Cornelissen, Da Silva (84’ Van Den Bogaert), Van De Vreede (R. Van Der Linden), Swaegers, Lambrechts, Meeuwis.

KFCT: Horsten, Eyeson, Michiels (46’ Mafete), Paridaans, Van Parys, Dillien, Versmissen, Schijvenaars, Van De Vel, Van De Walle (81’ Geenen), Proost (46’ Jacobs)

Gele kaarten: 8’ Da Silva, 40’ Horsten, 63’ Mafete, 76’ Swaegers
Doelpunten: 39’ Van De Vreede (1-0), 44’ Fockaert (2-0)