KSV Temse - KFC Turnhout : Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout gaat vanavond op bezoek bij Temse. Een paar weetjes op een rij. Doelman Wim Horsten speelt er zijn vijfhonderdste wedstrijd voor Turnhout, voor Tom Proost is het zijn eerste terugkeer bij ex-club Temse en de gemeente Temse ligt nog steeds aan de Schelde en vroeger hadden ze daar de Boelwerf.

KSV Temse heeft stamnummer 4297. Het heeft ook als kleuren Blauw en Wit en ontstond in 1945. De club speelde heel lang in de hogere provinciale reeksen totdat ze in het begin van de 21ste eeuw naar de nationale reeksen gingen. In de jaren negentig was Temse een van de betere ploegen in eerste provinciale en in het seizoen 2002/2003 promoveerden ze uiteindelijk naar de toenmalige bevorderingsreeks. Ze degradeerden echter al direct terug maar het volgende seizoen speelden ze opnieuw kampioen en konden ze zich wel handhaven in bevordering. Meer nog , de twee volgende seizoen haalden ze de eindronde maar promoveren lukte toen nog niet. In de loop der jaren veranderen een paar dingen en in het seizoen 2008/2009 werden ze kampioen en mochten naar derde klasse. Her eerste seizoen eindigden ze daar in de subtop en vroegen succesvol een licentie in geval van promotie in de toekomst.  Die zou er niet komen, het ging de volgende seizoenen wat moeizamer en in het seizoen 2011/2012 hadden ze zelfs de eindronde nodig om zich te redden. Na de hervorming speelde Temse in tweede amateurklasse A waar het in beide seizoenen op de zevende plaats eindigde.

Dit seizoen doet Temse het tot hiertoe niet slecht en staat het tweede met dertien punten. Het begon met een gelijkspel op het veld van Hades. Daarna volgden er vier overwinning op en rij tegen Patro Eisden, Spouwen Mopertingen, Duffel en City Pirates. Topschutters zijn Kil en Claeys met twee doelpunten. Tot op heden zijn er al acht verschillende doelpuntenmakers. Met Ken Spies loopt er een speler rond met en Turnhouts verleden en ook trainer Yves Van Der Straeten is geen onbekende. De ex-doelman van Lierse en Antwerp is sinds dit seizoen trainer van Temse.

Selecties

KSV Temse

De Wilde is geblesseerd. De kern wordt na de reservenwedstrijd aangevuld. Kern: Güler, Christiaens, Claeys, Van Kerckhoven, Vermeire, Van Remoortere, Kil, Kudimbana, Van den Eynde, Verwilligen en Spies.

KFC Turnhout
Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) zijn out. Djeson Olongo keert terug en Van Erp is onzeker.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp (?), Proost, Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo, D. Olongo en Ebobo.

KSV Temse -KFC Turnhout vanavond om 20h00 in het Fernand Schuermanstadion (Schoolstraat 63 Temse