Coach Hayk Milkon: “We zijn er als ploeg op gebrand om die drie punten in Turnhout te houden.”

Team A 3

KFCT ontvangt morgenavond Heur-Tongeren. Tegen de Limburgers hoopt onze club op niet minder dan een driepunter. Coach Hayk Milkon blikte even terug maar zeer zeker ook vooruit.

“We kwamen in Temse zeer snel op achterstand en dat is natuurlijk niet ideaal. We hebben daarna ons spel gespeeld en konden zeker gevaarlijk zijn. Via Berne (Jacobs) zijn we dan gelijk gekomen en we kwamen zelfs op voorsprong via een doelpunt van Lennert (Versmissen) op aangeven van Djeson (Olongo). Spijtig genoeg geven we dan op het einde van de eerste helft nog een strafshop weg. In de fase daarop kregen we een grote kans maar konden we niet scoren.” In de tweede helft kwam KFCT snel op achterstand. “We kregen snel dat doelpunt binnen en rond de zeventigste minuut zelfs de 4-2. Een vijftal minuten later viel zelfs het vijfde doelpunt.” Het werd uiteindelijk 5-3 in Temse. “We maken natuurlijk nog te veel fouten en dat moet eruit. De ploeg kan zeker nog groeien maar dan moeten die individuele foutjes er ook wel uit. Dit was de zoveelste tegenslag maar we moeten onze rug rechten en er voor blijven gaan.”

Morgenavond volgt de zes puntenwedstrijd tegen Heur-Tongeren. “Er staan twee duels op het programma tegen Limburgse clubs. Morgen Tongeren en volgende week Bocholt. We willen natuurlijk dominant voetballen maar in deze tijden tellen soms de drie punten gewoon. Hopelijk geven we morgen geen cadeaus weg.”

Hayk wenste ook de supporters te bedanken. “Ondanks de opdoffer bleven ze op een positieve manier hun ploeg steunen. We zijn er als ploeg dan ook op gebrand om morgen die drie punten in Turnhout te houden! We willen ook een goed voorbeeld geven aan de jeugd die talrijk aanwezig zal zijn vanwege de jeugdvoorstelling.”