KFC Turnhout - Heur-Tongeren: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout krijgt vanavond met Heur-Tongeren de nummer veertien op bezoek. Tongeren won vorig weekend met 2-1 tegen City Pirates en gaf zo de rode lantaarn door aan City Pirates en ook aan onze club. Bij winst zijn we dat geschenk in ieder geval al terug kwijt.

Heur-Tongeren heeft stamnummer 4600 en de kleuren zijn zwart, wit en geel. Het speelde lange tijd onder de naam KV Heur VV. KV Heur VV sloot zich na de tweede wereldoorlog aan bij de Belgische voetbalbond en begon in de provinciale reeksen. Het bleef lang in de laagste reeksen hangen en werd zelfs meermaals laatste in vierde provinciale. In 2008/2009 kon het promoveren naar derde provinciale en in 2011/2012 via de eindronde zelfs naar tweede provinciale. In 2013/2014 kwam het tot fusiegesprekken met het naburige KSK Tongeren. Tongeren had stamnummer 54 en speelde in het verleden lang in de nationale reeksen en zelfs twee seizoenen in eerste klasse. Na enkele opeenvolgende degradaties was Tongeren in 2013 weggezakt naar tweede provinciale en stond ze zelfs daar op een degradatieplaats. In 2014/2015 gingen beide club nauw samenwerken en speelde de eerste ploeg onder stamnummer 4600. KV Heur VV werd KFC Heur-Tongeren en men speelde verder in tweede provinciale. De club deed in de daaropvolgende jaren zeer goed met opeenvolgende promoties uit tweede provinciale, eerste provinciale en vorig seizoen kampioen in derde amateurklasse.

In het huidige seizoen verloor Heur-Tongeren hun eerste twee duels tegen Sint-Niklaas (2-1) en Hades (0-2). Tegen Pastro Eisden (2-2) konden ze hun eerste puntje pakken maar daarna volgde nederlagen tegen Spouwen Mopertingen (0-6) en Duffel (3-0). Vorig weekend versloegen ze dan City Pirates met 2-0 waardoor ze momenteel veertiende staan met vier punten. Ze scoorden vijfmaal en kregen er zestien tegen.

Selecties
KFC Turnhout:
Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) zijn out. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp , Proost, Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo, D. Olongo en Ebobo.

Heur-Tongeren: Bauer is geelgeschorst en Stijn Quintiens (ribblessure) zijn out. Kern: Geenen, J. Vaelen, Wagemans, Creemers, Vanderhoven, Dupain, Paulus.

KFC Turnhout – Heur-Tongeren op zaterdag 13/10/18 om 19h30 in Stadsparkstadion (Parklaan 50 2300 Turnhout)