KFC Turnhout wint met 1-0 tegen Heur-Tongeren

Turnhouttongeren

KFCT – Heur-Tongeren: 1-0

De eerste echte kans was voor de bezoekers. Rond het kwartier wist Camara zich door te zetten maar doelman Horsten dook gepast in zijn voeten. Een paar minuten later zagen we een dubbele kans voor KFCT maar zowel Coeckelbergs als Jacobs kregen het leer niet binnen.

Gaandeweg werd KFCT de gevaarlijkste ploeg. Bij een voorzet vanop links konden Olongo en Ebobo echter niet bij de bal. Iets voor het halfuur was er een grote kans voor Coeckelbergs. Hij probeerde in één tijd maar de bal ging hoog over. Aan de overkant stak Camara de neus nog eens aan het venster maar de bal ging niet binnen. Een tiental minuutjes voor de rust wist Coeckelbergs de bal heel goed voor te brengen en kon Jacobs zijn tweede op twee weken tijd binnen knallen.  Even daarna kopte Ebobo een corner nog naast. Er werd zo gerust bij een 1-0 stand.

Na de pauze noteerden we de eerste kans iets voor het uur. De pas ingevallen Weckx dwong Oppong tot een redding op de lijn. Turnhout reageerde via een afstandsschot van Durwael dat naast ging. Ook de poging van Goossens even later ging naast. Goossens kreeg in het begin van het laatste kwartier nog een kans maar die poging ging via een bezoeker naast. Op het uur dreigde de bezoekers eerst met een vrije trap die in de muur ging en aan de overkant kon Ebobo doelman Geenen niet verschalken. Op het einde kwamen de bezoekers nog even opzetten met twee vrije trappen maar het bleef 1-0. KFCT wint zo van de Limburgers en is de rode lantaarn al meteen terug kwijt.

Volgend weekend wacht een uitmatch op Bocholt dat met 1-2 won op het veld van City Pirates.

KFCT: Horsten, Geenen, Mafete, D. Olongo (60’ Goossens), Versmissen, Ebobo, Coeckelbergs, Proost, Durwael, Oppong (82’ Lambrechts), Jacobs (74’ Vos)
Heur-Tongeren: Geenen, Dupain (65’ Rochus), Creemers, Paulus, Vanderhoven, Camara (57’ Weckx), Geraerts, Vanheeswyck, Wagemans, Ketslegers, Levengre (70’ Jungschleger)
Doelpunt: 36’ Jacobs (1-0)
Gele kaarten: 32’ Versmissen, 79’ Proost