Bocholt - KFC Turnhout : Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout moet vanavond op bezoek bij Bocholt. De Limburgers staan derde in de stand en hebben tot hiertoe nog maar één keer verloren.

Bocholt heeft het stamnummer 595 en is opgericht in 1922. De club werd opgericht op initiatief van Johannes Robersscheuten , een ex-voetballer van PSV en Antwerp. Hij ging zelf bij de eerste ploeg voetballen en in 1924 sloot de club zich aan bij de Belgische voetbalbond. Ze begonnen in vierde provinciale. Ze speelde meteen drie keer op rij kampioen waardoor ze al snel in de hogere provinciale reeksen terecht kwamen. In 1931 promoveerde ze dan ook al naar de toenmalige derde klasse. Het bleef echter bij één seizoen en nadien zakte Bocholt weer weg in de provinciale reeksen. Begin jaren zestig kenden ze een heropleving en gingen terug naar de nationale reeksen. Dat duurde twee seizoenen en eind jaren zestig zakten ze zelfs terug naar tweede provinciale. Op het einde van de twintigste eeuw begon een mooie periode voor de club. In 1998 werden ze kampioen in eerste provinciale. Ze konden in de reeks blijven en meer nog , na drie seizoenen pakte ze de titel in hun reeks. Ze namen verschillende keren deel aan de eindronde voor promotie naar tweede klasse maar dat lukte niet. De laatste jaren doen ze het niet slecht in tweede amateurklasse. Twee seizoenen geleden werden zesde en vorig seizoen zelfs tweede achter kampioen Thes Sport. Bocholt diende vorig seizoen even een licentieaanvraag in maar uiteindelijk zouden geen eindronde spelen.

Dit seizoen doen de troepen van trainer Licata het wederom heel goed met zes zeges en één nederlaag. Ze begonnen met overwinningen tegen Berchem (3-1) en Sint-Niklaas (2-1). In hun eerste uitwedstrijd op Hades leden ze een zware 4-1 nederlaag. Vervolgens behaalden ze een twaalf op twaalf tegen Patro Eisden (1-0), Spouwen Mopertingen (0-4), Duffel (4-0) en vorig weekend 1-2 op City Pirates. Thuis pakte Bocholt dus een twaalf op twaalf. Ze scoorden er negen maal en kregen twee doelpunten tegen.

De topschutters van de ploeg zijn : Bertjens (5), Didden (3), Scheelen (3), Vaesen (3), Watson (1), Ella Ella (1)

Selecties

Bocholt:
Iedereen is fit. Kern: Wertelaers, Cascio, Demirel, W. Scheelen, R. Scheelen, Didden, Dieme, Janssen, Kiki, Palmans, Put, Van den Putte, Van Haen, Vaesen, Bertjens, Watson, Ramaekers, Maes, Wels.

KFC Turnhout: Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) zijn out. Proost is geschorst. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp , Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo, D. Olongo en Ebobo.

Bocholt – KFC Turnhout : zaterdag 20 oktober om 19h30 in het Damburgstadion , Eikenlaan 4 Bocholt