KFC Turnhout - Cappellen: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout ontvangt vanavond Cappellen voor de negende speeldag in tweede amateurklasse B. Vorig seizoen speelde KFC Turnhout met een laat tegendoelpunt 1-1 gelijk in Cappellen en thuis werd het toen 0-3.

Cappellen is al jaren een vaste waarde in de nationale reeksen. Ze spelen in geelrode kleuren heb hebben het stamnummer 43. Sinds de eeuwwisseling vooral in derde klasse maar ze waren een paar keer heel dicht bij de titel. Vooral in het seizoen 2004/2005 was het heel spannend en gaf Cappellen de titel pas op de laatste speeldag uit handen aan KV Mechelen. In het seizoen 2010/2011 volgde dan toch een degradatie naar vierde klasse. Een seizoen later werd dat terug rechtgezet met de titel in vierde klasse en speelden ze in 2014/2015 zelfs kampioen in derde klasse B. Cappellen behaalde echter geen licentie en kwam het volgende seizoen gewoon terug uit in derde klasse. Vorige seizoen werd het gedeeld achtste met eenenveertig punten.

Dit seizoen begon Cappellen met een 0-1 winst op Hamme. Daarna volgde een 0-2 nederlaag tegen Berchem. Op Oost-Vlaamse bodem ging het in het begin niet slecht want daarna wonnen ze met 2-5 op Sint-Niklaas. Eind September werd er dan 0-0 gelijkgespeeld tegen Hades om vervolgens met 4-1 de boot in de gaan tegen Patro Eisden. De volgende thuismatch was er eentje tegen Spouwen die op 0-0 eindigde en ook op Duffel werd er 1-1 gelijkgespeeld. Vorige speeldag verloor Cappellen tegen toenmalige rode lantaarn City Pirates met 0-2. Cappellen staat zo gedeeld tiende met negen punten. Dat zijn er vier meer dan KFC Turnhout. Hopelijk kunnen we dat vanavond laten afslanken naar één puntje.

Topschutters bij Cappellen zijn Kil (3),Cornelissen (1), Willemsen (1), Da Silva (1) en Geuens (1).

Selecties
KFC Turnhout:
Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Durwael (kuitblessure, Hasanovic (Achillespezen) en Djeson Olongo (gebroken jukbeen) zijn out. Van Erp is vanwege privéredenen er niet bij. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Oppong, Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo, Jarne Van De Kerkhof, Proost en Ebobo.

Cappellen: Meyers en De Lil zijn niet inzetbaar. Engelen is twijfelachtig. De Vriese is een aantal weken out. Geuens is geschorst. Selectie: Joossens, Pirotte, Volant , Lenaerts, Lemaire , Kil, Deckers, Floren, Cornelissen, Engelen (?), Faria Da Silva, Destoop, Matthyssen, Willemsen, De Beuckelaer en Mitrovic.

KFC Turnhout – Cappellen in het stadsparkstadion op zaterdag 27/10/18 om 19h30.