KFC Turnhout - KVV Vosselaar: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout ontvangt vandaag de buren uit Vosselaar voor een onvervalste derby. Het wordt ook een weerzien met Niels Van De Vel en Joachim Machielsen die vorig seizoen nog voor KFCT uitkwamen.

KVV Vosselaar heeft als stamnummer 2391 en speelt ook in Blauw-wit. Het terrein ligt sinds 1948 in het centrum , aan de konijnenberg. Vosselaar werd op 1 juni 1928 opgericht en sloot in 1930 aan bij de Vlaamse Voetbalbond. Uiteindelijk zou de club in 1936 bij de Belgische voetbalbond aansluiten en ging van start in derde gewestelijke, een lokale reeks. Reeds na twee jaar werden ze kampioen en even later klommen ze al naar eerste provinciale.

In 1951 slaagden ze er in om de poort naar de nationale reeksen open te beuken. Ze speelden eerst in derde klasse en na de hervormingen in vierde klasse en ze zouden negen seizoen in de nationale reeksen blijven. In 1961 eindigde ze voorlaatste en zakten ze af naar eerste provinciale. Ze bleven er een hele tijd hangen totdat ze in 1982 konden promoveren naar vierde klasse. Dat zou maar twee seizoenen duren. Ze gingen dus terug naar provinciale waar de club wat op en neer ging tussen de verschillende niveaus. Onder leiding van trainer Piet Den Boer promoveerde de club begin jaren 2000 van derde naar eerste provinciale. Na dat stapte Den Boer over naar KV Turnhout. In de daaropvolgende seizoenen ging het opnieuw minder en degradeerde de ploeg in 2005 terug naar derde provinciale. Er kwamen nieuwe kleedkamers, tribune en omheining en de club wilde snel hogerop. Na een turbulent seizoen werd uiteindelijk de eindronde toch de promotie gevierd. In 2010 stoomde de club met een titel door naar eerste provinciale en een jaar later zelfs naar vierde klasse. Het strafste moest echter nog komen. In het seizoen 2016-2017 stond de ploeg met de winterstop voorlaatste in derde amateur met amper zestien punten. Frank Belmans werd aangesteld en het begon te draaien . Vosselaar pakte de periodetitel en kon via de eindronde onze club volgen naar tweede amateur. Daar deed Vosselaar het vorig seizoen ook heel goed en ze eindigde op een mooie zesde plaats met vierenveertig punten.

Ze verloren dit seizoen de openingsmatch met 1-0 op het veld van Patro Eisden. Vervolgens wonnen ze met 2-1 thuis tegen Spouwen om dan op Duffel 2-2 te gaan spelen. Vorig weekend speelden ze 1-1 gelijk tegen City Pirates. Ze staan momenteel achtste met vijf punten.

Selecties

KFC Turnhout:
: Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) , Djeson Olongo (lies)zijn out. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp, Proost, Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo en Ebobo.

KVV Vosselaar: Koks is speelgerechtigd. Lenaerts (schouder) is out. Dierckx keert terug uit schorsing. Van De Vel (dijbeen) en Julien (enkel) zijn twijfelachtig. Kern: Blondeel, Claessen, Lauryssen, Engelen, Julien (?), Defossez, Dierckx, Vaes, Hannes, Havermans, Machielsen, Van De Vel (?), Koks, Van de Vreede, Segers, Nijs, Verheyen en Jannes.

KFC Turnhout – KVV Vosselaar: zaterdag 29 september 2018 om 19h30