Knappe overwinning van KFCT op het veld van Hades

Hades – KFC Turnhout: 0-1

Het eerste half uur was evenwichtig met een paar kansjes aan beide kanten. Meeus voor de thuisploeg en Versmissen en Dillien voor de bezoekers konden echter niet scoren. Vlak voor de rust kon Sögütcü nog doorgaan voor de thuisploeg maar zijn schot ging voorlangs. Na een eerste helft met veel inzet maar weinig kansen gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft pakte Versmissen net voor het uur uit met een mooi schot maar de keeper kon nog redden. Een vijftal minuten later kon Proost doorgaan maar ook hij geraakte niet voorbij doelman Gybels. Een kwartier voor het einde stak Hades de neus nog eens aan het venster maar Bloemen kon Horsten niet verschalken. Het spannendste zat echter in het einde van de wedstrijd. Eerst was er een mooie combinatie bij KFCT die bij Coeckelbergs terecht en hij nog miste. Aan de overkant moest Van Parys zeer attent zijn toen De Mulder kon doorgaan. Aan de overkant kon Dillien doorgaan. Hij behield het overzicht en speelde Coeckelbergs aan die zijn eerste doelpunt van de A-ploeg wist te scoren. De aanwezige supporters die zich weer heel de wedstrijd schitterend waren en de hele kern gingen samen uit de bol. De scheids liet nog wel heel veel overspelen maar Hades kon niet meer scoren.

Door de nederlagen van Tienen en Zwarte Leeuw wipt KFCT over Tienen naar de dertiende plaats en komt het op één puntje van Zwarte Leeuw.

Hades: Gybels, Elens, Geroui, Claes, Bloemen, Sögütcü, Meeus (82’ Put) , Spitz, Billican (60’ Demulder), Choua (71’ Decuypere), Weeghmans
KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Mafete (80’ Machielsen), Geenen, Van Parys, Proost, Versmissen, Dillien, Coeckelbergs (90’ Eelen), Schijvenaars, Van De Vel (83’ Van Doorn)
Gele kaarten: 73’ Van De Vel, 77’ Spitz
Doelpunt:  87’Coeckelbergs (0-1)