Hades - KFCT: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 18

KFCT moet vanavond op bezoek bij Hades. In de heen won Hades in het Stadsparkstadion met het kleinste verschil na een doelpunt van Meeus. Hopelijk kan KFC Turnhout vanavond in Hasselt wel iets rapen.

Voetbalclub Hades stamt uit de jeugdclub in Kiewit die in de jaren zestig werd opgericht uit onvrede over de traditioneel katholiek geïnspireerde jeugdbewegingen. Eerst noemde het De Uil maar een paar jaar later werd dit veranderd in Hades. De naam Hades refereerde trouwens naar een belangrijk personage in de Griekse mythologie, Hades, de God van de Onderwereld.

In 1980 sloot men zich aan bij de KBVB en begon in vierde provinciale. Ze promoveerden wel eens maar zakten dan terug tot begin jaren negentig. Toen volgden er een paar promoties waardoor de club op enkele jaren tijd van vierde provinciale naar eerste provinciale klom. De verdere opmars gebeurde vanaf 2009. Hades ging toen van tweede provinciale naar tweede amateurklasse op zeven jaar tijd. Vorig seizoen eindigde dit Hades op de tiende plaats.

Dit seizoen begon Hades goed aan de competitie waarin het overwinningen omwisselde met hier en daar een nederlaag. Eind november begon het aan een vierluik Thes, Spouwen , Vosselaar en Duffel waarin het een twee op twaalf haalde. Hierdoor vinden we Hades nu terug op een vijfde plaats met dertig punten. Dat is op zes punten van leider Thes waardoor alles nog mogelijk is.

De doelpuntenmakers dit seizoen zijn: Meeus (6) en Billican (6), Sögütcü (5) en Bloemen (5), Gueroui (3), Vandermeeren (2) en Celen (2), Demulder (1)

Selecties

Hades: Celen en Vandermeren zijn geelgeschorst. Kern: Gijbels, Goossens, Billican, Bloemen, Choua, Claes, Decuypere, Demulder, Elen, Gueroui, Meeus, Sögütcü, Spitz en Weeghmans.

KFC Turnhout: Michiels (werkverplichtingen) , Paridaans (Hamstrings), Van De Walle (knie) en Jacobs (Kuit) zijn er niet bij. Kern: Kern: Horsten, Mafete, Van Parys, Eyeson, Proost, Van De Vel, Geenen, Schijvenaars, Coeckelbergs, , Turelinckx, Versmissen, Eelen, Lambrechts, Machielsen, Van Doorn en Dillien

Hades – KFCT vanavond om 19h30. Adres is Putvennestraat 81 Hasselt.