KFCT - City Pirates: VB en selectie

KFC Turnhout ontvangt vanavond met de City Pirates de dertiende in de stand van tweede amateurklasse B.

City Pirates is een voetbalclub uit Merksem. De club heeft stamnummer 544 en speelt in de kleuren geel en blauw. Onder de naam Olse Merksem SC speelde de club verschillende seizoenen in tweede klasse.

De club werd in 1921 opgericht onder de naam Sint-Jan en begon in de Vlaams Katholieke sporverbond, vier jaar later maakte men de overstap naar de Belgische voetbalbond. In 1941 fusioneerde de club en werd de naam Olse Merksem SC. De club speelde verscheidene seizoenen in de regionale reeksen om in 1943 de regionale reeksen te bereiken. In 1946 zakte het alweer.

In de jaren vijftig bereikte de club de nationale reeksen terug en zette het een opmars in. In 1959 kwamen ze zelfs in tweede klasse uit. In het eerste seizoen in tweede werden ze meteen vierde. Daarna ging het minder en in 1962 volgde een degradatie naar derde klasse. In 1973 promoveerde het terug met de titel naar tweede klasse maar dat werd geen succes. In 1975 ging Olse voetbal alleen verder bij de amateurbond. De club heette zo K. Merksem SC en degradeerde in 1976 terug naar derde klasse.

De club zou  in de loop van de jaren verder weg zakken naar de provinciale reeksen en eind jaren negentig zelfs afzakken naar derde provinciale waar het dorpsgenoot FC Merksem zou bekampen. In 2010 kwam de club terug uit in eerste provinciale toen het de promotie via de eindronde afdwong. In 2012 wijzigde de naam in Merksem-Antwerpen Noord SC en in 2014 in City Pirates. In 2012 won het de eindronde in Eerste provinciale en in 2017 promoveerde het samen met KFC Turnhout naar tweede amateurklasse.

Vorig seizoen werd City Pirates al promovendus knap vierde. Vorig seizoen won KFCT  thuis met 3-0. Doelpunten waren er toen van Gert Michiels, Steven Dillien en dat werelddoelpunt van Tom Proost. In de terugronde werd het toen 0-0.

In de krant vandaag verklaarde City-Pirates speler Mike Seifferman trouwens nog dat hun ploeg meer kwaliteit heeft dan KFC Turnhout. Aan onze spelers om hen deze avond op het veld van weerwoord te dienen.

Topschutters City Pirates: Van Zandvoort (4), Sababti (2), El Jattari (2), Fall (2), Kwik (1), Dreesen (1), Sefaini (1), Nascimento (1), Nesen (1), Delalieux (1)

Selecties

KFCT:
Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Ebobo (breuk in de voet), Van Erp (Achilles) en Goossens (scheenbeenblessure) zijn out. Hasanovic pikt geleidelijk aan met de groep.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Jacobs, D. Olongo, Johnson en  Hermans


City Pirates: Van Hove is geschorst en Seifferman neemt zijn plaats in. Moussaiou en Dreesen blijven geblesseerd. Van Zandvoort is twijfelachtig. Kern: Achter, Nascimento Borges, Delalieux, Delbaen, El Jattari, Fall, Felix, Kwik, Muyshondt, Roef, Sababti, Setiani, Van Den Bogerd, Van Zandvoort (?), Verboven en Seifferman.

KFC Turnhout op zaterdag 15 december 2018 om 19h30