KFCT klopt ook City pirates en pakt een zes op zes

KFC Turnhout – City Pirates: 2-0

KFCT pakte zaterdagavond een tweede overwinning op rij tegen de City Pirates. Doelpuntenmakers waren Berne Jacobs en Lennert Versmissen. Door deze overwinning nadert KFCT tot op drie punten van hun naaste concurrenten.

De eerste kans was voor KFCT, Versmissen zette Roef aan het werk maar die redde mooi. Aan de overkant ging een poging van El Jattari voorlangs. Het spel ging langs beide kanten mooi op en neer.
Iets voorbij het kwartier ging een vrije trap van Durwael net naast. Halfweg de eerst helft was het wel raak toen Oppong werd gelanceerd, zijn voorzet werd door Jacobs mooi binnengeknald. Jacobs was heel gevaarlijk en probeerde nog met een vrije trap en ook een voorzet van onze nummer tweeëndertig ging nog op de lat maar het bleef 1-0 aan de rust.

Berne Jacobs was in het begin van de tweede helft wederom gevaarlijk maar zijn schot werd mooi uit de hoek gehaald door Roef. Ook City Pirates ontwikkelde wat gevaar maar zowel Fall als El Jattari konden onze kapitein Wim Horsten niet verslaan. Iets voor het uur kon Oppong zijn duivels nog eens ontbinden en Jacobs aanspelen maar ditmaal was het geen doelpunt. Een paar minuten later mocht Coeckelbergs een corner trappen en kon Versmissen beheerst binnenkoppen. Vermissen was even later nog dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond maar Roef lag in de weg. Helemaal op het einde voorkwam Horsten nog een doelpunt van Fall voor de bezoekers. Het bleef zo 2-0 en KFCT pakt een zes op zes tegen Duffel en City Pirates.

In het klassement heeft het nu twaalf punten en komt het terug tot op drie punten van Hoogstraten en City Pirates en zijn Hamme en Spouwen vier punten verwijderd van ons. Na de winterstop volgen verplaatsingen naar Hamme en Hoogstraten.

KFCT: Horsten, Mafete, Geenen, Oppong (84’ Hermans), Durwael, Versmissen, Proost, Olongo (88’ Olongo), Coeckelbergs, Jacobs (77’ Johnson), Lambrechts
City Pirates: Roef, Verboven, Sababti, Van Den Bogerd, El Jattari, Fall, Kwik, Delalieux (81’ Felix) Nascimento, Seiffermann (88’ Muyshondt), Achter (81’ Filali)
Gele kaarten: 48’ Achter, 82’ Nacimento
Doelpunten: 21’ Jacobs (1-0), 58’ Versmissen (2-0)