KFCT - Berchem Sport: Voorbeschouwing en selectie

KFCT ontvangt vanavond met Berchem Sport de tiende in de stand. Berchem sport behaalde recent een twee op vijftien.

Berchem Sport heeft het stamnummer 28 en de kleuren Geel en Zwart. Berchem Sport werd opgericht in 1906. In 1911 kwamen ze al uit in tweede klasse maar zakte direct terug. Na de eerste wereldoorlog kwamen ze terug terecht in tweede klasse en in 1922 stoomden ze door naar de Ere-afdeling. Ze speelden lang in eerste klasse. In 1933 zakten ze even af maar dat duurde niet lang. In 1936 was er weer een degradatie , de promotie volgde pas in 1943. Net na de oorlog zou Berchem Sport zijn beste jaren kennen en werd het driemaal vice-kampioen. In de jaren zestig ging het minder voor Berchem en zakten ze in 1966 terug naar derde klasse. In de jaren zeventig en tachtig was Berchem een liftploeg tussen eerste en tweede klasse. In 1987 zakten ze definitief weg uit eerste klasse. Drie seizoenen later zakten ze naar derde klasse. In 1997 werd dat vierde klasse en in 2000 zelfs eerste provinciale. Dat verblijf duurde maar even want ze promoveerden onmiddellijk terug naar vierde klasse met veel eigen jeugd in de rangen In het seizoen daarop pakten ze weer de titel en zo stonden ze in 2002 terug in derde klasse. In maart 2003 werd voorzitter Cavatti beschuldigd van fraude. Met het verdwijnen van Cavatti was de geldschieter verdwenen en vertrokken er heel wat spelers. De ploeg zakte terug weg. Met Erik Vermeylen kwam er een nieuwe voorzitter en werden de financiële problemen stap voor stap opgelost. In 2011 werd Marc Debie de nieuwe voorzitter en speelde Berchem onmiddellijk kampioen in vierde klasse. Daarna speelden ze in derde klasse/tweede amateurklasse tot de titel in 2017. Daarna speelden ze één seizoen in eerste amateur om vanaf dit seizoen terug in tweede amateurklasse te spelen.

Berchem begon met een 3-1 nederlaag aan de competitie. In de eerste vijf wedstrijden pakten ze een zeven op vijftien. In de volgende vijf wedstrijden pakten ze een zes op vijftien en eindigden uiteindelijk op een zesde plaats in de eerste periode. In de tweede periode pakten de Antwerpenaars en elf op dertig en werden zo tiende. In derde periode hebben ze voorlopig een twee op negen en eindigde de wedstrijd van vorige week tegen City Pirates op 1-1.

Topschutters zijn Van Kruijssen (15), Vande Velde (5), Saillart (3), Hamdi (3), Bimbo (3), Absisan (2), Carrez (2), Beirlant (1), Audin (1), Peers (1).

Selecties
KFC Turnhout:
Hermans (knie) is out tot einde seizoen. Mafete (ziek) is twijfelachtig. Van Erp (schouder) ontbreekt. Kern: Horsten, De Reys, Durwael Geenen, Proost , Mafete (?), Johnson, Lambrechts, Touré, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Ebobo, Jacobs, D. Olongo en Bostanci.

Berchem Sport: Peers komt terug uit schorsing. Nwokoro en Hamdi sukkelen met hun enkel. Beirlant heeft last van de lies. Kern: Van Buynder, Brosens, Appels, Van den Driessche, Peers, Vande Velde, Absisan, Joris, Mauro, Vallez, Michiels, Meseure, Van Kruijssen, Carrez, Saillart, Kabir en Maluka.

KFC Turnhout – Berchem Sport op zaterdag 23 maart 2019 om 19h30 in het Stadsparkstadion.