KCFT pakt mooie en belangrijke zege tegen Bocholt

KFC Turnhout – Bocholt: 4-1

KFCT beleefde een droomstart. Een vrije trap van Proost werd eerst door doelman Wertelaers in corner gewerkt. Geenen bracht KFC Turnhout met een rake kopbal op voorsprong. Eén minuut later was er combinatie tussen Jacobs en Bostanci, die laatste werkte mooi af en verdubbelde zo de score.

Halverwege de eerste helft mocht de bezoekende doelman zich een derde keer omdraaien. Oppong bracht na een mooie collectieve aanval de bal voor doel en Ebobo werkte mooi af. Bocholt reageerde onmiddellijk maar Vaesen knalde een grote kans over. Dit was echter uitstel want even later kon Wouter Scheelen via een vrije trap wel de 3-1 scoren. Na dat doelpunt had Bocholt wel het balbezit maar kreeg Turnhout uiteindelijk nog de beste kansen via Coeckelbergs, Bostanci en Jacobs. De ruststand was dus 3-1.

Bocholt ging in het begin van de tweede helft wel op zoek naar die aansluitingstreffer maar buiten het balbezit leverde dit niet veel op. Integendeel, aan de overkant kon Oppong doorgaan en hij probeerde te scoren met een lob. De bal werd door een bezoekende speler nog weggewerkt. Het daaropvolgende schot van Coeckelbergs werd geblokt maar Jacobs trof met een harde knal wel raak waardoor het 4-1 werd. Daarna bloeide de wedstrijd dood en behaalde KFC Turnhout zo opnieuw een belangrijke driepunter.

KFCT: Horsten, Geenen, Mafete, Versmissen, Ebobo, Bostanci (86’ Tourki), Coeckelbergs, Van Erp, Proost, Oppong (67’ Johnson), Jacobs (78’ Lambrechts)
Bocholt: Wertelaers  Geebelen, Van Den Putte (72’ Janssen), Scheelen, Didden, Vaesen, Palmans, Put, Scheelen, Maes (60’ Ella Ella), Dieme
Doelpunten: 6’ Geenen (1-0), 7’ Bostanci (2-0), 23’ Ebobo (3-0), 26’ W. Scheelen (3-1),56’ Jacobs (4-1)