KFCT - Bocholt: Voorbeschouwing en selectie 

KFCT ontvangt vanavond om 19h30 met Bocholt de derde in de stand. Bocholt heeft het stamnummer 595 en is opgericht in 1922. De club werd opgericht op initiatief van Johannes Robersscheuten , een ex-voetballer van PSV en Antwerp. Hij ging zelf bij de eerste ploeg voetballen en in 1924 sloot de club zich aan bij de Belgische voetbalbond. Ze begonnen in vierde provinciale. Ze speelde meteen drie keer op rij kampioen waardoor ze al snel in de hogere provinciale reeksen terecht kwamen. 

In 1931 promoveerde ze dan ook al naar de toenmalige derde klasse. Het bleef echter bij één seizoen en nadien zakte Bocholt weer weg in de provinciale reeksen. Begin jaren zestig kenden ze een heropleving en gingen terug naar de nationale reeksen. Dat duurde twee seizoenen en eind jaren zestig zakten ze zelfs terug naar tweede provinciale. Op het einde van de twintigste eeuw begon een mooie periode voor de club. In 1998 werden ze kampioen in eerste provinciale. Ze konden in de reeks blijven en meer nog , na drie seizoenen pakte ze de titel in hun reeks. Ze namen verschillende keren deel aan de eindronde voor promotie naar tweede klasse maar dat lukte niet. De laatste jaren doen ze het niet slecht in tweede amateurklasse. Twee seizoenen geleden werden zesde en vorig seizoen zelfs tweede achter kampioen Thes Sport. Bocholt diende vorig seizoen even een licentieaanvraag in maar uiteindelijk zouden ze geen eindronde spelen.

Bocholt begon met twee zeges aan het seizoen maar ging op speeldag 3 met 4-1 onderuit op Hades. Daarna volgde vijf opeenvolgende zeges waaronder thuis tegen KFC Turnhout met 2-0. Doelpunten waren er van Vaesen en Put. Een week na het treffen met KFCT verloor Bocholt op Hoogstraten en ook thuis tegen Sporting Hasselt ging het mis. Een klein dipje dus maar daarna volgde er opnieuw een vijftien op vijftien. De laatste wedstrijd voor de winterstop gingen ze onderuit met 2-1 op Berchem en na de winterstop sloeg de motor niet direct aan zodat er drie keer gelijk werd gespeeld en driemaal verloren. De eerste overwinning van dit jaar volgde pas vorige speeldag in eigen huis tegen City Pirates. Doelpuntenmakers waren toen Didden voor de thuisploeg en Fall voor City Pirates. In de laatste minuut kon Bertjens vanop de stip de overwinning thuishouden.

Topschutters bij Bocholt zijn: Bertjens (15), Scheelen (7), Didden (6), Vaesen (4), Watson (3), Put (3), Dieme (2), Ella Ella (1), Maes (1), Van Den Putte (1).

Selecties
KFC Turnhout:
Hermans (knie) is out tot einde seizoen. Durwael (enkel) is ook out. Kern: Horsten, De Reys, Geenen, Proost , Mafete, Johnson, Lambrechts, Touré, Oppong, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Ebobo, Jacobs, D. Olongo en Bostanci.

Bocholt: Samen met topschutter Bertjens zijn ook Watson en Vanhaen geschorst. Ramaekers is geblesseerd. Kern: Wertelaers, Cascio, Demirel, Kiki, Put. W. Scheelen, R. Scheelen, Didden, Ella Ella, Dieme, Vaesen, Janssen, Palmans en Maes.

KFC Turnhout – Bocholt op zaterdag 9 maart 2019 om 19h30.