KFCT lijdt opnieuw puntenverlies in de laatste minuten van de wedstrijd

KFC Turnhout – Berchem Sport: 3-3

De eerste mogelijkheid kwam er toen Saillart kon doorgaan maar gelukkig zat Horsten  gepast tussen. Halfweg de eerste probeerde Van Kruyssen vanop afstand maar zijn poging spatte uiteen op de lat. KFCT counterde goed, Ebobo kon mooi doorgaan en de bal in de loop van Olongo steken die mooi afwerkte. Diezelfde Olongo kreeg een paar minuten later ongeveer dezelfde mogelijkheid. Deze keer nam Coeckelbergs het voorbereidende werk voor zijn rekening maar kon Olongo er net niet bij. Toen de bal niet goed geraakte bij KFCT kon Van Kruyssen de gelijkmaker maken. Onze jongens gingen echter met een voorsprong de rust in want toen Olongo neergetrokken werd in de zestien floot de scheids een strafschop. Olongo klaarde zelf de klus en scoorde de 2-1. Het bleef ook zo tot bij de rust.

Na de rust kon de pas ingevallen Kabir mooi doorgaan maar vond hij Horsten op zijn weg. Aan de overkant was het wel raak toen Peers zich verkeek op een voorzet en Olongo mooi kon afwerken. Berchem Sport gaf niet op en toen Van Kruyssen zijn tweede kon scoren stond het 3-2. Berchem dreigde nu meer maar KFCT leek de drie punten te kunnen thuishouden. Dit was echter buiten de bezoekende kapitein Mauro gerekend die helemaal op het eind er nog 3-3 van kon maken.

Wederom in de laatste minuten puntenverlies die zwaar zouden kunnen doorwegen in de eindafrekening.

KFCT: Horsten, Durwael, Geenen, Mafete (62’ Lambrechts), Olongo (87’ Tourki), Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Bostanci, Jacobs (81’ Jansen), Ebobo

Berchem Sport: Van Buynder, Van Den Driessche, Michiels (46’ Kabir), Van Kruyssen, Absisan (80’ Maluka), Meseure, Vande Velde, Saillart, Mauro, Peers, Carrez

Doelpunten: 26’ Olongo (1-0), 30’ Van Kruyssen (1-1), 43’ en 52’ Olongo (2-1,pen en 3-1), 66’ Van Kruyssen (3-2), 90’ Mauro (3-3)

Gele kaarten: 43’ Michiels, 50’ Jacobs , 69’ Coeckelbergs, 80’ Meseure, 83’ Lambrechts, 86’ Kabir