KFC Turnhout - R.U.S. BELOEIl: voorbeschouwing en selectie

SELECTIE

Zaterdagavond om 19h00 ontvangt KFC Turnhout R.U.S Beloeil. De Henegouwers schakelde in de vorige ronde Wielsbeke uit. Het werd 1-1 na negentig minuten en 5-4 na verlengingen. Het doelpunt van Beloeil kwam van Yoan Baneton.

Ze komen uit in de eerste provinciale van Henegouwen waar ze al een paar seizoenen een middenmoter zijn. De club is opgericht als SC Quevaucamps en speelde in de provinciale reeksen. In 2002 kwam er een fusie met FC Baseclois en werd Royale Union Sportive Beloeil geboren. In de daaropvolgende jaren promoveerde de club naar eerste provinciale en kon het enkele keren zonder succes aan de eindronde deelnemen. In 2008 lukte het uiteindelijk wel om te promoveren naar de toenmalige vierde klasse. De ploeg degradeerde na twee seizoenen echter terug naar eerste provinciale waar het nu nog steeds aan de slag is. Drievoudig Rode Duivel Cédric Roussel verdedigde in 2011 ook één seizoen de kleuren van onze tegenstander.


Bij KFC Turnhout zijn Schijvenaars en Van Erp twijfelachtig. Trainer Tom Moons selecteerde volgende spelers: Horsten, Turelinckx, Eyeson, Michiels, Eelen, Mafete, Van Parys, Versmissen, Van De Vel, Dillien, Proost, Goossens en Vermeulen.

UPDATE: Schijvenaars haakt definitief af en wordt vervangen door Coeckelbergs.