KFC Turnhout naar de volgende ronde na 3-0 zege

Mooie overwinning voor Turnhout dat lang met 10 speelde na een vroege rode kaart. Morgen weten waar we naartoe moeten in de volgende ronde. Dat is Rj. Aischoise of RUSC Anderlues.

De thuisploeg begon heel goed aan de wedstrijd en zette de tegenstander onmiddellijk vast. Dillien kon mooi doorgaan in de zestien en werd foutief afgestopt door Sarot. Eyeson twijfelde niet en knalde de 1-0 op de bordjes. De volgende kans was een mooi uitgespeelde aanval. Van De Vel kon uiteindelijk uithalen maar de bezoekende doelman bokste knap weg. In de volgende minuut was het wel raak. Een voorzet van Dillien krulde mooi in doel waardoor Turnhout al vroeg op rozen zat. De binken bleven maar aanvallen en een schot van Dillien werd gepareerd door de bezoekende goalie. Iets voor het halfuur konden de bezoekers er toch eens uitkomen. Michiels hield een doorgebroken speler tegen en kon vervroegd gaan douchen. Direct hierna was Turnhout dichtbij de 3-0 maar Goossens kon niet afwerken. Nog voor de rust dreigde Dillien met een vrije trap maar Laporte kon in twee tijden pakken.

Aan de rust werd Vermeulen vervangen door die andere nieuwkomer Van Erp. Iets voor het uur kon Dillien mooi dribbelen en panklaar leggen voor Van De Vel. Deze twijfelde niet en zette de bevrijdende 3-0 op de bordjes. Turnhout bleef met een man minder toch de sterkste en even later had Goossen opnieuw op aangeven van Dillien de 4-0 aan de voet. De nummer 11 van KFC Turnhout miste echter. Nadien verwaterde de partij een beetje. Het bleef zo 3-0 waardoor KFCT volgende week sowieso een verre verplaatsing wacht.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels, Van Parys, Mafete, Dillien, Versmissen, Vermeulen (46’ Van Erp), Goossens (78’ Coeckelbergs), Van De Vel (82’ Eelen), Proost
R.U.S Beloeil: Laporte, Pierart, Sarot, Mars, Abidellah (73’ Palisse), Dupont, Van Waeyenberge, Leleu, Bronier, Delitte (69’ Huin), Fidalgo (60’ Basan)

Doelpunten: 2’ Eyeson (1-0,pen), 8’ Dillien (2-0), 58’ Van De Vel (3-0)
Gele kaarten: 20’ Sarot, 26’ Van De Vel, 65’ Bronier
Rode kaart: 28’ Michiels