Yannis Van Parys over de bekercampagne en meer

Zaterdagavond won KFCT met 3-0 van Beloeil in de tweede ronde van de beker van België. Verdediger Yannis Van Parys beleefde een relatief rustige wedstrijd.
 

“We namen een heel goede start en kwamen al snel 2-0 voor. Daarna zaten we niet meer zo kort op de man en kregen zij meer ruimte. Dat lag ook mee aan de basis van de rode kaart van Michiels.” Gelukkig kantelde de wedstrijd toen niet. “Dat gebeurde inderdaad niet. We veranderde van systeem en voetbalde meer uit blok. Na de 3-0 ging het nog beter en konden we de match uitspelen.” Van Parys hoopt samen met Turnhout nog wat verder te geraken in de beker. “Er zijn altijd verrassingen in die beker. Vorige seizoen zijn we net voor het toetreden van de eersteklassers gesneuveld. Al we nu ver genoeg geraken komen we tegen OHL uit. “

Van Parys zelf oogt heel scherp. “Ik ben tijdens de tussenperiode geopereerd en wist dat ik dubbel zo hard moest werken om terug te komen. Dat is gelukt en ik voel dat ik heel scherp sta.” Begin september begint Turnhout aan de competitie in tweede amateurklasse. “ Het is een heel mooie reeks met pittige derby’s. Het is geen simpele start maar we hopen toch wat punten te nemen.  Verder willen we onze sterke thuisreputatie bevestigen en goeie derby’s spelen.” Turnhout mikt op een plaatsje in de middenmoot. “We hebben een bredere kern en zijn goed op elkaar ingespeeld. We kijken ernaar uit om een niveau hoger te spelen.”

Ondertussen is de tegenstander in de volgende ronde geweten. “Met RUSC Anderlues moet KFC op bezoek bij een ploeg uit tweede provinciale. “Ze hebben een ploeg die een paar reeksen hoger voetbalde uitgeschakeld dus we mogen ze zeker niet onderschatten.”