Steven Dillien blikt vooruit naar zaterdag

Overmorgen nemen we het op tegen Beloeil, een ploeg uit de eerste provinciale in de provincie Henegouwen. Ze schakelde in de eerste ronde Wielsbeke uit na strafschoppen. De wedstrijd gaat door om 19h00 in het Stadsparkstadion.

We spraken Steven Dillien na de oefenwedstrijd tegen Merksplas. “In de eerste helft tegen Merksplas was het niet echt denderend maar in de tweede helft ging het beter en wonnen we verdiend.” Van de tegenstander in de beker weet Steven niet veel. “Het is een ploeg die lager gerangschikt is en daarvan moeten we altijd kunnen winnen. We gaan trouwens zoals altijd uit van onze eigen sterkte.”

Bij winst wacht volgende week sowieso een verre verplaatsing. “Daar zijn we nog niet mee bezig. Eerst de wedstrijd van zaterdag winnen en dan zien we wel weer. Natuurlijk willen we weer een mooie bekercampagne maar vorig seizoen schakelde wij ook hogere tegenstanders uit. In de beker kan alles gebeuren.” Dillien kijkt ook enorm uit naar de competitie. “Die reeks is nieuw voor ons en ook alweer een niveau hoger. We willen tegen dan in topconditie geraken en zo in de beste condities aan de start komen.”

Het is geen gemakkelijk programma om te starten. “We bekijken het na de eerste vijf wedstrijden maar natuurlijk is de eerste thuiswedstrijd geen cadeau. We spel dan immers tegen titelkandidaat Thes. We hopen op een goede start en een rustig seizoen in de middenmoot.”

Deze ploeg kan wel verder bouwen op de automatismen van vorig seizoen. “Dat is inderdaad een voordeel maar geen garantie op succes. We hopen met zijn allen verder te groeien en zo rustig iets op te bouwen.