KFC Turnhout - Cappellen: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 16

KFCT ontvangt vanavond met Cappellen de eerste tegenstander van de terugronde. Cappellen staat gedeeld negende met twee punten meer dan KFCT. Het pakte de afgelopen weken een vier op vijftien en speelde vorig weekend 1-1 gelijk op het veld van Hoogstraten. Cappellen was onze tegenstander op speeldag één. KFCT leek toen te gaan winnen maar dat was buiten Volant gerekend in de laatste minuut.

Cappellen is al jaren een vaste waarde in de nationale reeksen. Sinds de eeuwwisseling vooral in derde klasse maar ze waren een paar keer heel dicht bij de titel. Vooral in het seizoen 2004/2005 was het heel spannend en gaf Cappellen de titel pas op de laatste speeldag uit handen aan KV Mechelen. In het seizoen 2010/2011 volgde dan toch een degradatie naar vierde klasse. Een seizoen later werd dat terug rechtgezet met de titel in vierde klasse en speelden ze in 2014/2015 zelfs kampioen in derde klasse B. Cappellen behaalde echter geen licentie en kwam het volgende seizoen gewoon terug uit in derde klasse. Vorig seizoen behaalde het een twaalfde plaats met 36 punten.

Cappellen begon dus het seizoen met een gelijkspel tegen KFCT. Daarna volgde er nog een gelijkspel tegen City Pirates en een nederlaag tegen Wijgmaal. De eerste zege kwam er op Sporting Hasselt. Na een nederlaag tegen Tienen volgde een zes op zes tegen Sint-Lenaarts en Zwarte Leeuw. Het ongetwijfelde hoogtepunt van het huidige seizoen voor Cappellen was de 5-2 winst tegen titelkandidaat Thes. Hun topschutter is Robbe Kil met zeven doelpunten. Verder scoorde volgende spelers ook nog: Mathyssen (5), Lenaerts (3), Ekila (3), Volant (2), Cham (2), Destoop (2), Tshbuabua (2), Deckers (1) en  Geuens (1).

Selecties
KFCT:
Mafete is onzeker. Twee spelers vallen voor de wedstrijd nog af. Kern: Horsten, Turelinckx, Eyeson, Mafete, Paridaans, Michiels, Eelen, Van Parys, Horsten, Lambrechts, Versmissen, Proost, Van de Vel, Dillien, Geenen, Van De Walle, Schijvenaars.

Cappellen: Engelen is geblesseerd. Kern: Vandenbossche, Willemsen, Lenaerts, Volant, Floren, Destoop, Mathyssen, Cham, Pirotte, Geuens, Adriaenssens, Tshibuabua, Kil, Claessens, Deckers, Lemaire, Olongo Ekila.

KFCT – Cappellen vanavond om 19h30 in het stadsparkstadion.