Het openingsinterview met onze nieuwe trainer Hayk Milkon

KFCT maakte maandagavond bekend dat het een nieuwe hoofdtrainer had. De 24-jarige Hayk Milkon stond ondertussen het webteam al te woord.

“Het eerste contact met KFC Turnhout was een viertal weken geleden. Ze hebben dan voorzichtig gepolst en dat is dan concreter en concreter geworden.” Milkon kende KFCT al wel. “Ik ben nog video-scout geweest voor de City Pirates en had mijn huiswerk via videobeelden al wel gemaakt.” Milkon stopte al op jonge leeftijd met voetballen. “Deels door blessures maar ook door het feit dat ik wist dat ik niet een al te grote voetballer was.” Milkon is zo jong trainer geworden. “Dat beviel me en begon allerlei cursussen te volgen en kon stages doen bij mooie clubs.”

Milkon komt over van Woluwe Zaventem dat in derde amateurklasse aantreed. “Turnhout speelt een reeksje hoger maar vorig seizoen was ik T2 bij Woluwe Zaventem in tweede amateur en ik ken dus de reeks wel.” Milkon heeft twee trainingen de tijd en moet het dan opnemen tegen Cappellen. “We gaan met de groep duidelijk afspraken maken en voor de rest kan ik zeggen dat je op een zo een korte tijd niet veel kan doen. Ik ga natuurlijk mijn eigen accent leggen en verder zien we wel.”Milkon gaat ervan uit dat iedereen twee honderd procent zijn best gaat doen. “Dat moet je elke wedstrijd doen. Ik wil geen spelers zien die zich individueel willen bewijzen voor de nieuwe trainer maar ik wil een collectieve prestatie met spelers die uitvoeren wat van hen gevraagd wordt. Alleen zo kunnen ze de technische staf bekoren.”

Milkon wil nu nog geen ambities uitspreken. “We gaan de volgende wedstrijd voorbereiden en die proberen te winnen. Je mag immers niet lopen voordat je kan stappen.”