VW Hamme - KFC Turnhout: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout hervat de competitie met een verplaatsing naar VW Hamme. De Oost-Vlamingen staan dertiende met zestien punten.

Vigor Wuitens Hamme is een voetbalclub uit het Oost-Vlaamse Hamme. De club is gesticht in 1908 en heeft stamnummer 211. De clubkleuren zijn blauw-Zwart.
 

Hamme was jarenlang (1950 – 1973) een ploeg die zweefde tussen derde en vierde klasse. Na de fusie in 1973 met Jonge Wuitens VV Hamme beleefde het een moeilijke tijd en zakte het zelfs naar eerste provinciale. In het begin van de jaren tachtig gingen ze terug naar de nationale reeksen en in 1992 volgde de promotie naar derde klasse. In 1997 werd het kampioen en promoveerde men naar tweede klasse. Dat duurde echter maar 1 seizoen. In 2002 promoveerde men opnieuw en in het seizoen 2005/2006 werd de periodetitel gewonnen zodat ze konden deelnemen aan de eindronde voor op te gaan naar eerste klasse. In 2009 degradeerde ze opnieuw naar derde klasse. Na de competitiehervorming kwamen ze uit in eerste amateurklasse waar ze vorig seizoen uit degradeerden.

De heenwedstrijd eindigde op 0-3 na doelpunten van De Vits en tweemaal De Man. VW Hamme begon met een zeven op dertig aan het seizoen. In november pakten ze dan een negen op negen  om dan de laatste drie wedstrijden een nul op negen te halen.

Topschutters bij VW Hamme zijn : Triest (5), De Man (3), Smet (2), Vits (2), D’Haeseleer (2), Monteyne (1), De Wilde (1), Van Hoecke (1), Rufai (1), Ivens (1)

Selecties

VW Hamme: D’Haeseleer en De Wilde ontbreken. Vits en Claeys zijn onzeker.
Kern: De Vroe, Van Haver, Claeys (?), Seron, D’Heer, Monteyne, Van Hoecke, Ivens, Ringoet, De Rauw, Tiest, Vits (?), Gyselinck, De Man, Smet, Vergeylen, Hicham.

KFC Turnhout: KFC Turnhout: Hasanovic zit in de laatste fase van de relvalidatie en gaat minuten maken bij beloften. Ebobo traint geleidelijk aan mee en Van Erp hervat geleidelijk met de bal maar nog niet in de groep.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Jacobs, D. Olongo, Bostanci Johnson en  Hermans. Eventueel nog aangevuld met beloften.

VW Hamme – KFC Turnhout op zondag 13 januari om 15h00 (Sportpleinstraat 11 , 9220 Hamme)