Hoogstraten VV - KFC Turnhout: voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout moet vanavond op bezoek bij Hoogstraten. Na de negen op negen in de laatste drie wedstrijden hopen de troepen van trainer Hayk Milkon deze reeks door te zetten en ook deze derby te winnen.

Hoogstraten VV zag het levenslicht in 1936 en kreeg stamnummer 2366. Doorheen de jaren klom de club om in 1985 in derde nationale te belanden. Men bleef in deze reeks tot het seizoen 2001 -2002. Toen degradeerde Hoogstraten naar bevordering. In het seizoen 2007 – 2008 was er opnieuw een promotie naar derde klasse en daar waren ze een paar keer dicht bij een nieuwe promotie. In het seizoen 2012 – 2013 lukte dit daadwerkelijk en was tweede klasse een feit. Dit zou maar 1 seizoen duren en na de hervorming werd het dan tweede amateurklasse. Vorig seizoen eindigde Hoogstraten daar op de twaalfde plaats met zesendertig punten na een stevige eindsprint. In Hoogstraten verloor Turnhout met 2-0 en thuis won het met 1-0 na een doelpunt van Jelle Schijvenaars.

Hoogstraten staat elfste met achttien punten. Ze begonnen met een zes op twaalf aan het seizoen. Op de derde speeldag kwamen ze 1-1 gelijk spelen in het stadsparkstadion na doelpunten van Smet voor Hoogstraten en van Olongo vanop de stip voor KFCT. Tot begin november wonnen ze soms (City Pirates, Tongeren en Bocholt), speelden ze gelijk tegen onder andere Vosselaar, Hamme en KFCT en verloren ze tegen Hasselt , Temse en Cappellen. Daarna ging het minder en volgde er een twee op achttien. In een vooruitgeschoven speeldag eind december klopten ze City Pirates met 1-2.

We komen vanavond ook Nick Van De Walle  tegen die vorig seizoen nog bij KFCT speelde.

Topschutters  bij Hoogstraten VV zijn: Eloy Smet (3), Bokali (2), Diomande (1), Meeusen (1), Van Dyck (1), Lambrechts (1), Hofstede (1), Swaegers (1), Meeuwis (1) en Van Huffel (1)

Selecties

Hoogstraten VV:
Meeuwis is geschorst. Ook Arnouts (knie), Gysels (examen), Meynendonckx (pubalgie) ontbreken. Nieuwkomer Meeus komt bij de kern. Kern: Smet R. (?), De Bruyn, Van Dyck, Van Dooren (?), Lauryssen, Smet E., Hofstede, Swaegers, Lambrechts, Van De Walle, Diomandé, Meeus, Van Huffel, Meeusen, Bruyndonckx

KFCT: Ebobo traint geleidelijk aan mee en Van Erp hervat geleidelijk met de bal. Durwael pakte vorig weekend zijn derde geel. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Jacobs, D. Olongo, Bostanci Johnson en  Hermans.

Hoogstraten VV – KFC Turnhout: zaterdag 19 januari 2019 om 20h00 (Kathelijnestraat, Hoogstraten)