Voorbeschouwing KFC Turnhout - Bilzerse Waltwilder VV

Bilzen Waltwilder 2

Op zondag 7 februari om 15.00 uur spelen we in het Stadsparkstadion tegen een club die haar punten hard nodig heeft!  

KFC Turnhout kreeg een extra weekje rust, net na het verlies in Rijkevorsel tegen Zwarte Leeuw. Onze Binken zitten in een sterke reeks en ook op het veld van Zwarte Leeuw speelden ze aardig mee. Pech bij de afwerking en allicht te weinig ervaring met een modderveld, maar vooral een sterke thuisploeg deden onze jongens de das om. Niet getreurd, even naar adem happen en proberen het positieve mee te nemen naar aanstaande zondag. Ondertussen heeft Blauw-wit zich versterkt met een Nederlandse linkervleugelverdediger van 1,85 meter. Berry Ricardo Sonnenschein komt over van de Tilburgse club Willem II. Of hij tegen Bilzen al meespeelt weten we waarschijnlijk donderdagavond, na de laatste training. Dan maakt trainer Tom Moons meestal zijn selectie bekend. Kevin Eyeson is er zeker niet bij. Hij is geschorst omdat hij op het veld van de Leeuwen een derde keer geel kreeg.  

 

K. Bilzerse-Waltwilder VV  is ontstaan uit de fusie van K. Bilzerse VV en Waltwilder VV. De huidige club, die dateert van 2014, is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 232. In 2014, toen Bilzerse nog in Tweede Provinciale speelde, kwam het tot een fusie met gemeentegenoot Waltwilder VV. Waltwilder was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 6211 en actief in Eerste Provinciale. De fusieclub werd Bilzerse Waltwilder VV genoemd en zou met stamnummer 232 van Bilzen verder spelen in de reeks van Waltwilder VV, het hoogste provinciale niveau. Waltwilder had net een succesvol seizoen 2013-2014 gespeeld en de Limburgse provinciale eindronde gewonnen. Aangezien toen echter de twee Limburgse vierdeklassers Esperanza Neerpelt en Overpeltse VV fusioneerden, kwam er een extra plaats vrij in Vierde Klasse en mocht Waltwilder als Limburgse eindrondewinnaar rechtstreeks promoveren. De fusieclub ging zo in 2014 van start in Vierde Klasse. 

 

In de heenwedstrijd op 19 september in Bilzen werd er 1-1 gelijkgespeeld. Momenteel heeft Bilzerse Waltwilder 19 punten en staat de club op drie na laatste in Vierde Nationale C. Het wordt dus oppassen tegen deze ploeg, die haar puntjes hard nodig heeft. KFC Turnhout heeft net 10 punten meer en staat op een gedeelde zesde plaats. Afspraak zondag om 15.00 uur in het Stadsparkstadion!  

 

Bart Goris