Sponsor van de maand: Belisol

Dirk3 2

Sponsor van februari ; Dirk Houtmeyers van Belisol

Innovatief en Belgisch: Belisol 

Interview met Dirk Houtmeyers, salesmanager Belisol regio Turnhout 

Dirk Houtmeyers is actief in de commerciële cel van KFC Turnhout. Je ziet hem vaak naast het veld, maar weinigen weten dat Dirk voor de kost bij Belisol werkt. 

Blauw-wit: Moeten we Belisol nog voorstellen? 

Dirk: We zijn inderdaad een bekende naam. In België zijn we marktleider in ramen en deuren, vandaar al die Belisol-bordjes die je bij onze klanten in de voortuin ziet staan. Telkens wanneer ik zo’n Belisol-bord zie, besef ik weer hoe tevreden onze klanten zijn. Alleen al in onze regio doen we 900 projecten per jaar, voornamelijk voor particulieren. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat Belisol een 100 procent Belgisch familiebedrijf is. Als je ons belt, krijg je iemand van vlees en bloed aan de lijn die je vraag écht begrijpt en met je meedenkt. 

Blauw-wit: Jullie maken het verschil met een persoonlijke aanpak. 

Bouwen of verbouwen doet een mens niet zo vaak in zijn leven. Als je bij de bakker een koffiekoek koopt die niet lekker is, ga je de volgende dag gewoon naar een andere bakker. Bij verbouwingen heb je die keuze niet. Daarom vinden we de kwaliteit van onze ramen en deuren zo belangrijk. Daar moet je het 30 of 40 jaar mee kunnen doen. We investeren veel tijd in het voortraject: de behoeften van de klant begrijpen, opmeten, juiste adviezen geven en het hele project correct inschatten. Onze klanten doen een beroep op ons voor het volledige project van ramen en deuren, zodat ze alle zorgen aan de kant kunnen zetten, inclusief het uitkappen en afwerken. Heel vaak horen we dat de doorslaggevende factor om voor Belisol te kiezen, de combinatie van een persoonlijke en professionele aanpak is en de prijs-kwaliteitsverhouding. 

Blauw-wit: Marktleiders worden vaak gekopieerd. Dat is bij jullie niet anders. 

We zijn de concurrentie altijd een stap voor. Dat komt onder andere doordat we goed luisteren naar de behoeften van de klant. Technisch zijn we heel sterk en dan krijg je inderdaad kopieergedrag. Voor onze klanten is het een zekerheid dat ze de beste oplossing altijd bij ons vinden, en pas een hele tijd later bij andere leveranciers. Trouwens, de bordjes waar ik het zonet over had, die hebben wij uitgevonden. Nu zie je ze ook bij de anderen, maar ook op dat gebied waren wij eerst. We weten dat elke innovatie gekopieerd wordt, maar dat is niet erg.  Het belangrijkste is dat onze klanten zo tevreden zijn dat ze het Belisol-bord met plezier plaatsen. Gelukkige klanten, daar gaat het tenslotte om. 

Blauw-wit: Wonen wordt steeds milieuvriendelijker. 

Mensen willen niet alleen mooi maar ook gezond wonen. Ons Holux-profiel bijvoorbeeld is negen centimeter dik, de helft dikker dan de meeste andere ramen. Dat isoleert veel beter, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Je bespaart namelijk ook enorm op je verwarmingskosten. Ook lawaai is een steeds groter probleem. Daarom hebben onze profielen een driedubbele geluidsdichting. 

 

Blauw-wit: Belisol beperkt de keuze niet tot één materiaal. 

We bieden drie soorten aan: hout, aluminium en PVC. De klant moet zelf de vrijheid hebben om te kiezen. Daardoor kunnen we veel beter maatwerk leveren. We helpen onze klanten ook om van de juiste overheidspremies te kunnen genieten, want vaak zien klanten door het bos van de regelgeving de bomen niet meer. Doordat we drie verschillende materialen aanbieden, kunnen klanten het volledige potentieel van de overheidssteun benutten. Tien jaar garantie krijg je er zo bovenop. 

 

 

 

 

Interview: Guy Ooms 

Contacteer: 

Dirk Houtmeyers 

0473 88 96 45 

www.belisol.be 

Steenweg op Mol 59/1 
2300 Turnhout 

Villa

Blauw-wit: Jullie zijn sponsor van KFC Turnhout. 

We vinden het belangrijk om regionaal sportieve initiatieven te ondersteunen. Daarom steunen we KFC Turnhout en ben ik ook als vrijwilliger actief in de club. Er heerst een fijne sfeer in de club en dat maakt de combinatie alleen maar leuker. KFCT brengt het voetbal terug dicht bij de supporter en dat vinden we als familiebedrijf belangrijk. Een eerlijk project, dat nog echt om de sport draait. Net zoals Belisol een sterk product aanbiedt voor een eerlijke prijs. 

Blauw-wit: Deze maand is het Batibouw, wat mogen we verwachten? 

Tijdens Batibouw krijgen onze klanten extra sterke voorwaarden. Ga zeker eens op de website kijken of bezoek onze showroom! 

Belisol 4