Voorbeschouwing K.FC. Nijlen

Zaterdag 18 maart 2017 krijgen we het bezoek van Nijlen.

Voorbeschouwing 17

Nijlen staat momenteel 7e in het klassement met 35 punten.

Deze wedstrijd zal de beste aanval van de reeks (KFCT) tegen de beste verdediging van de reeks spelen (Nijlen).

Kapitein Harald Pinxten heeft eerste klasse ervaring en speelde in het begin van zijn carriere bij KFC Turnhout (1995 tot 1997).

De heenwedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor KFCT.

Nijlen kwam op voorsprong maar in de laatste 10 minuten zorgden Schijvenaars en Dilliën ervoor dat we alsnog de 3 punten konden meenemen naar Turnhout.

 

Vorige zaterdag was er de topwedstrijd tegen City Pirates die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Een gelijkspel dat werd gevierd als een kleine overwinning omdat we na de rode kaart voor Eyeson 70 minuten met een man minder speelden.

Een enorme werklust bij alle spelers, een fantastische doelman Horsten, een schitterend doelpunt van Dilliën en de steun van ons blauw-wit legioen zorgden ervoor dat we dit gelijkspel uit de brand konden slepen. Schitterend om te zien dat er meer dan 200 supporters onze ploeg weer vurig kwamen aanmoedigen.

 

Balans na de twee topwedstrijden tegen Sint Lenaarts en City Pirates : we behouden een voorsprong van 7 punten op City Pirates en 8 punten op Sint Lenaarts.

Volgens onze concurrenten hebben wij enkel wat meeval en geluk maar wij maken liever de rekening voor onze eigen ploeg in plaats van de rekening te maken van onze tegenstanders.  

Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen en nog 18 punten te verdienen, er zijn veel scenario's en als dit en als dat.... maar daar doen wij niet aan mee.

De enige zekerheid die er is : als we 4 van onze 6 resterende wedstrijden kunnen winnen, zijn we zeker van het kampioenschap en daar gaan we resoluut voor!

Makkelijk zal dit zeker niet worden met nog een aantal moeilijke wedstrijden met o.a de moeilijke verplaatsing naar Wellen en derby's tegen Nijlen, Houtvenne en Vosselaar.

We zijn er dus nog lang niet en we blijven week per week hard werken om telkens de 3 punten te pakken.

 

Allen weer massaal aanwezig zaterdag in het stadsparkstadion om onze ploeg weer naar de overwinning te schreeuwen!

 

Ploegnieuws KFCT :

  • Machielsen komt terug uit schorsing
  • Paridaans en Michiels hebben kleine kwaaltjes maar raken vermoedelijk wel speelklaar
  • Staan op 2 gele kaarten: Stef Goossens, Kevin Eyeson

 

Vanwege de sportieve cel

KFC Turnhout