Beloften KFC Turnhout

Onze beloften doen het goed !

Talent 2

Niet enkel onze eerste ploeg speelde vorig weekend een topwedstrijd tegen City Pirates, ook voor onze beloften was dit een topwedstrijd.

City Pirates stond voor dit weekend riant op kop met 9 punten voorsprong en hun laatste wedstrijden konden ze telkens ruim winnen met 7-0, 4-0, 10-5 en 8-0.

Het beloofde dus een zware dobber te worden.

Onze jongens begonnen echter goed aan de wedstrijd en al na 1 minuut kwam Berend Michels alleen voor doel maar hij kon niet scoren.

Een zure misser want 30 seconden later stond het aan de andere kant 0-1 voor de bezoekers.

KFCT bleef echter de best voetballende ploeg en na een kwartier kon Thomas Hayen de verdiende gelijkmaker scoren.

Kans op kans konden onze jongens creëren en bij de rust stond het 3-1 na doelpunten van Rens Jansen en Stef Goossens.

Na rust kwam City Pirates gevaarlijk opzetten en na een mooie actie van een bezoekende aanvaller werd het 3-2.

De bezoekers hadden nu controle over de wedstrijd maar onze coach Gert schakelde tactisch bij zodat we het evenwicht konden herstellen.

Een kwartier voor tijd werd het 4-2 toen Rens Jansen na een lange rush enig mooi het 4e doelpunt over de doelman kon stiften.

De score had nog hoger kunnen oplopen maar het bleef 4-2, een verdiende overwinning tegen de koploper.

Onze beloften zijn met deze overwinning opgeklommen tot een mooie 4e plaats in de rangschikking.

Wetende dat deze jonge ploeg (vorig jaar speelden nog meer dan de helft bij de U17) begon aan de competitie met een 0 op 18, is dit het prachtige bewijs dat deze groep een enorme vooruitgang geboekt heeft doorheen het hele jaar.

Een heel aantal van deze jongens heeft ook al kunnen proeven van de eerste ploeg en dat is de duidelijke visie van onze club : jonge talentvolle spelers laten doorstromen naar ons eerste elftal!!

Een dikke pluim voor de hele groep en de technische staf!