voorbeschouwing KESK Leopoldsburg-KFC Turnhout

Leopoldsburg

zaterdag 13 februari is er verplaatsing naar Leopoldsburg

KFC Turnhout heeft nu zaterdag 13 februari de moeilijke verplaatsing naar Leopoldsburg voor de boeg, om 19.30 uur wordt de aftrap gegeven. In de heenwedstrijd werd er na een spannend duel, met 4-3 gewonnen. Een uitslag die laat vermoeden dat het ook zaterdag waarschijnlijk een dubbeltje op zijn kant gaat worden. Zondag wonnen onze jongens nog tegen Bilzen met 2-1, dit na een goede eerste helft en een duidelijk mindere tweede periode. We blijven het herhalen; in onze reeks zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd. Wie zijn kansen afwerkt en achteraan weinig weggeeft kan ver komen. Tegen Bilzen moesten we Kevin Eyeson geschorst missen, hij komt tegen Leopoldsburg terug bij de kern. Nu is het echter Niels Van de Vel die van het strafbankje zal moeten toekijken. Hij kreeg in de wedstrijd tegen Bilzen een derde gele kaart. Wie trainer Tom Moons mee richting Leopoldsburg neemt weten we gebruikelijk na de laatste training op donderdagavond. Onze tegenstander zaterdag, Leopoldsburg heeft momenteel 4 punten minder dan Blauw Wit. Dus zij hebben 28 punten en KFC Turnhout 32 punten .

 

KESK Leopoldsburg is een Belgische voetbalclub uit Heppen. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 3904 en heeft geel-rood-groen als clubkleuren. De eerste ploeg treedt aan in de Vierde Klasse C. In 2002 fusioneerde Excelsior FC Heppen met SK Strooiendorp Leopoldsburg. De jongere club SK Strooiendorp Leopoldsburg was in 1982 opgericht en bij de voetbalbond aangesloten met stamnummer 8821. Deze club was in 1999 nog gepromoveerd van Tweede naar Eerste Provinciale, maar in 2000 weer gezakt naar Tweede Provinciale. De fusieclub werd Koninklijke Excelsior Sportkring Leopoldsburg genoemd en speelde met stamnummer 3904 van Heppen verder in Vierde Klasse. Stamnummer 8821 van Heppen verdween.

Trainer bij Leopoldsburg is de sympathieke Tibor Balog (oa. oud speler Dessel Sport). Bekendste speler is Wouter Smeets deze middenvelder was actief bij Vebr.Geel, Hasselt, Antwerp en Rupel Boom. Aanvaller Robbe Claes  heeft nog een Turnhout verleden, van 2004 tot 2006.

Adres stadion Leopoldsburg ; Heidestraat 71 , 3971 Leopoldsburg

Bart Goris