Voorbeschouwing Esperanza Pelt - KFC Turnhout

Ploeg

Zaterdag 27 februari om 19.30 uur Neerpelt-Turnhout

Esperanza Neerpelt is een Belgische voetbalclub uit Neerpelt. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 2529 en heeft wit en zwart als kleuren. De club speelde in haar bestaan reeds een tiental jaar in de nationale reeksen. In het voorjaar van 2014 besloot men een fusie aan te gaan met het naburige Overpeltse VV, dat bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 2082 en op dat moment in dezelfde reeks als Esperanza Neerpelt in vierde klasse speelde. De fusieclub ging FC Esperanza Pelt heten en in Neerpelt verder spelen. Men zou verder spelen met stamnummer 2529 van Neerpelt, tenzij Overpelt op het eind van het seizoen via de eindronde toch promotie zou afdwingen. Zowel Neerpelt als Overpelt haalden op het eind van het seizoen een plaats in de eindronde, maar geen van beide wist er promotie af te dwingen. De fusieclub speelde zo met stamnummer 2529 verder in Vierde Klasse. Het stamnummer van Overpelt werd geschrapt. Als fusieclub kende men een sterke start van vorig seizoen 2014/15 en al op de 9de speeldag wist men zich te verzekeren van de eerste periodetitel.
Dit seizoen doen de Limburgers het ook niet onaardig, momenteel staat Esperanza Pelt zelfs op de vijfde plaats met 38 punten, dat zijn er drie meer dan KFC Turnhout. Vorige speeldag werd er 1-1 gelijkgespeeld op het veld van hekkensluiter Lyra. Esperanza Pelt kon echter weer niet winnen, het pakt in de terugronde slechts 7 op 21 en onder hun nieuwe trainer Guido Brepoels maar 2 op 9. De heenwedstrijd eindigde 0-0 op de Leemshoeve. 

KFC Turnhout haalde vorige wedstrijd in de slotfase, nog een verdiend punt thuis tegen Olympia Wijgmaal. De eerste helft was toen vrij mager, maar in een betere tweede helft kregen onze jongens waar ze voor vochten. En als de scheidsrechter het doelpunt van Owusu wegens vermeend buitenspel niet had afgekeurd, hadden we nu twee punten meer. Maar niet getreurd, zaterdag om 19.30 uur staat er weer een moeilijke verplaatsing naar Esperanza Pelt op het progamma. Weer tegen een ploeg uit de kop van het klassement. Het is weer wachten op donderdagavond voor we meer info over onze eigen ploeg hebben. Dan is het de laatste training voor de wedstrijd tegen Esperanza Pelt. 

Stadion Esperanza Pelt : Sportpark De Roosen Sparrenlaan 30 3910 Neerpelt