Videoanalyse KFCT next steps

KFC Turnhout investeert in videoanalyse.

Video

Videoanalyse binnen KFC Turnhout: next steps

 

 

Vanaf het seizoen 2018-2019 wordt binnen de jeugdopleiding van KFC Turnhout intensiever met videoanalyse gewerkt. Voor de meeste teams en spelers was dat toen een primeur en toch wel wat vreemd om zichzelf in actie te zien. Eén beeld zegt vaak meer dan honderd woorden, dat kunnen de spelers bij de bespreking van de wedstrijdanalyses ondertussen al wel bevestigen. Het gaat er niet om langs de lijn mooie shots te verzamelen en ze nadien te bewonderen op het witte doek. Het uiteindelijk doel is mede op basis van videoanalyse de spelers door te ontwikkelen tot volwassen individuele voetballers en volwaardige KFC Turnhout -teamplayers.

 

Binnen de teamtactische analyses zal vanaf volgend seizoen een sterkere focus gelegd worden op de monitoring van spelprincipes. Naast het visualiseren van de spelprincipes en het opstellen van best practices, biedt dit voor de trainers een extra houvast met betrekking tot de herkenbaarheid, stabiliteit en structuur in de manier van spelen. Ook de procesmatige implementatie van spelprincipes doorheen de ganse jeugdopleiding wordt op deze manier visueel onderbouwd.    

 

Voor een selectie van spelers wordt hun individuele videoanalyse verder gefinetuned. In relatie tot hun positie en taakuitvoering, kunnen de spelers zich binnen de geselecteerde spelfases nog meer focussen op hun individuele acties en meerwaarde binnen het team. Daarbij is nog veel winst te boeken, want naast het verwerven van spelinzicht is een kritische zelfanalyse een fundamentele stap om zich als jonge speler verder te ontwikkelen. Dit past ook perfect binnen hun mentaal vormingsproces .  

 

Aansluitend wordt ook de videoanalyse voor het fanionelftal geoptimaliseerd met focus op de eigen prestatie.

 

Met deze next steps wordt videoanalyse steeds verder uitgebouwd als pijler binnen de talent- en speelwijzeontwikkeling doorheen gans KFC Turnhout. En zo wordt ook een extra dimensie toegevoegd aan het teamwork met het oog op een symbiose tussen spelers, teams en technische staf over de leeftijdscategorieën heen.

 

Sportieve cel

KFC Turnhout.