Trainer Moons na het gelijkspel op Vosselaar

KFC Turnhout speelde zondagnamiddag 1-1 gelijk op het veld van Vosselaar. Trainer Tom Moons zag een ploeg die er vol voor ging.

“In een gesloten wedstrijd toonde we wel veel strijdlust en konden we op het einde zelfs nog even drukken met een paar hoekschoppen maar het bleef 1-1. Dat was dan ook een terechte uitslag. Iedereen voerde zijn opdracht uit en dat was ook een positieve zaak.” Op het zware veld van Vosselaar werd een typische derby uitgevochten. “Er was veel volk en veel sfeer. De spelers hebben hun uiterste best gedaan om dit resultaat neer te zetten dus iedereen was tevreden.”

Zaterdagavond komt met City Pirates de grote concurrent van vorig seizoen op bezoek. “Die hebben nog steeds een goede ploeg en hebben zich tijdens de zomermaanden nog versterkt. We blijven echter keihard verder werken en hopen de lijn van Vosselaar door te trekken naar zaterdag toe. Het eerste doel is nu zoveel mogelijk punten pakken. Mooi voetbal is meegenomen maar dat krijg je niet op bestelling op het moment. De vechtlust die ik zag op Vosselaar maakt me blij en de rest komt dan wel vanzelf.” KFCT staat gedeeld voorlaatste maar alles relatief. “We bekijken het match per match maar alles staat nog dicht bijeen.” City Pirates staat gedeeld achtste maar bij winst zou Turnhout bijvoorbeeld al tot op twee punten komen van de ploeg uit het Antwerpse.