Schijvenaars en Paridaans over de komende wedstrijden

Dsc 446

Jelle Schijvenaars en Sjors Paridaans kennen elkaar al sinds hun vijf jaar en ze komen elkaar steeds tegen in het voetbal en het echte leven.

“We wonen nu op 100 meter van elkaar en kunnen dus perfect carpoolen. We rijden ieder om beurt zodat er nog extra kan gerust worden. Het zijn heel plezante ritten maar in tegenstelling tot het busje van Antwerpen wordt er hier wel over tactiek gepraat en zitten we niet te klooien zoals zij doen.”

De Nederlanders vind het een goede voorbereiding. “Alles verloopt vlot , alleen hebben niet veel echte krachtmetingen gehad maar de beker maakt dat goed. De oefenmatch tegen UNA en de bekerwedstrijd tegen Harelbeke waren een mooie waardemeter.” Jelle en Sjors denken dat de kern voldoende versterkt is. “Er is nu overal concurrentie en dat is beter tegenover vorig seizoen. We zijn dan ook goed gewapend voor de competitie.”


Maar eerst is er de bekerwedstrijd op OHL. “Dat wordt genieten in een mooi stadion. We hebben echter een plan klaar en we hopen stiekem om te stunten. In de volgende ronde wacht immers een eersteklasser en daar waren vorig seizoen ook al dichtbij. We hebben natuurlijk niks te verliezen en blijven de underdog. We gaan zonder schrik naar daar en proberen er iets moois van te maken.”

Een week later wacht dan de start van de competitie met een uitmatch op Cappellen. “Geen gemakkelijke start natuurlijk want een week later wacht een thuismatch tegen titelfavoriet Thes. Toch denken we dat Turnhout gewapend is voor de competitie en als we top zijn kunnen we bijna elke ploeg van de reeks aan.”

Een ambitie willen de heren niet echt uitspreken. “Het behoud willen we vanzelfsprekend maar daarboven zal het heel dicht bij elkaar liggen. We hebben een ploeg die nog veel groeimarge heeft met enkele talenten in de kern.”