Pijls Schilderwerken: Sponsor in de kijker

Pijls

Kwaliteit én flexibiliteit in één schilder – dat bestaat niet zeg je?  Bij Pijls Schilderwerken kan het wel.  Binnen- en buitenschilderwerken, behang, gyproc en vloerbekleding: particulieren en bedrijven kunnen bij het team van Jo Pijls goed terecht.  Samen wordt voor elk project gekozen voor de beste materialen, verven en technieken, om zo een constante kwaliteit te kunnen verzekeren.  We maken kennis met Jo Pijls, eigenaar van dit mooie schildersbedrijf.

Blauw-wit:       Hoe lang bestaat Pijls Schilderwerken? Hoe groot is het team?

Pijls Schilderwerken bestaat al meer dan tien jaar, lang daarvoor was ikzelf al enthousiast schilder.  We hebben een team van vier schilders en doen daarnaast beroep op enkele vaste externe schilders.  Ikzelf sta als eigenaar steeds mee op de werkvloer.  Dat is meteen onze kracht: we zijn groot genoeg om makkelijk grote werven aan te kunnen en toch ook klein genoeg om flexibel te blijven en om de nauwkeurigheid te bewaken.

Blauw-wit:       Wat is jullie specialiteit?

We zijn gespecialiseerd in de schilderwerken van particuliere woningen.  Als laatste in de lijn bij zowel nieuwbouw als renovaties, weten we vlot te communiceren met alle partijen.  Wij vinden een evenwicht in de noden van de architect (afwerken na vele aannemers, fijn werk afleveren) én opdrachtgever (flexibiliteit in planning, budgetten respecteren, snel werken).  Daarnaast voelen we ons goed bij het afwerken van bedrijfshallen.  De laatste tijd werken we vaak apotheken af, waarbij snelheid én nauwkeurigheid belangrijk zijn.

Blauw-wit:       Op welke realisatie ben je het meest trots?

We realiseerden de restauratie van het oudste gebouw van Geel: de Dekenij, de nieuwe behuizing voor schoenenwinkel Pedico.  Door een nauw verweven samenwerking met de restaurateurs was dit voor alle partijen een project waar we met trots aan kunnen terugdenken.  Nieuw leven voor een elegant gebouw.

Blauw-wit:       Wat is het leukste project wat je ooit gedaan hebt?

Opdrachten op verplaatsing zijn steeds leuk: met ons team naar Marbella of de Belgische kust.  Ook de opdrachten voor Impactum zorgen voor een goede motivatie: de renovatie van panden om ze te herbestemmen tot knappe beleggingspanden met een sociale invalshoek.  Het geeft een fijn voor- en na-gevoel.

Blauw-wit:       Wat zijn de trends als het om kleuren van je interieur gaat? 

In de rush van het dagelijkse leven, mag de woning terug een plaats zijn om tot rust te komen.  Dat zien we weerspiegeld in de kleuren: waar vroeger echte accentmuren trend waren, zijn nu lichte kleuren terug helemaal in. Voor bedrijven zetten we ook smart walls: magnetische muren en muren met white board functie.

Blauw-wit:       Hoe zijn jullie betrokken bij het voetbal in Turnhout?

Vooral het sociale aspect van een voetbalmatch spreekt me aan: de interactie tijdens en zeker ook na het spel.

Blauw-wit:       Welke goede raad heb je nog voor onze club naar de toekomst toe?

Een constante groei, zodat we de samen de goede richting kunnen blijven uitgaan.

 

Bedankt voor dit interview Jo. KFCT wenst jullie nog heel veel succes!