KFC Turnhout kampioen

KFC Turnhout wint tegen Houtvenne met 3-2 en viert met stijl het kampioenschap 2016-2017 in de derde klasse amateurs.

20170402 Kfct Kampioen

Een kampioenenwedstrijden spelen is niet zo makkelijk en zeker als de tegenstander nog volop voor de punten moet spelen. Houtvenne ligt, samen met Vosselaar, in running voor de 5de plaats en dat mocht KFCT ervaren.

KFCT begon goed aan de wedstrijd maar de kleine kansjes werden niet verzilverd, Houtvenne deed dat na een half uur voetballen wel. Geudens kon, van dichtbij, scoren .. 0-1.

5 minuten later kreeg Dilliën een bevlieging en dook de 16-meter in, haakfout van een Houtvenne-verdediger en 11-meter. Deze werd koelbloedig omgezet door Schijvenaars.

De rust in met een 1-1 stand .. KFCT op koers.

De vele supporters trokken de kantine in en spelers kreeg een welverdiende 15 minuten rust.

Na de pauze was de eerste prik van Houtvenne met een voorlangse kopbal maar een dolle 15 minuten bracht een 3-1 stand op het bord. Dilliën was meerdere malen een gesel voor de Houtvenne verdediging en afwerkers van dienst waren Lansu en Versmissen.

3-1 .. match gespeeld ?

Velen hadden wel de indruk .. 10 à 15 minuten .. niets totdat de grensrechter een situatie fout inschat. Houtvenne mocht onterecht inwerpen en deze situatie bracht de aansluitingstreffer 3-2.

Houtvenne rook zijn kans en ging er terug volop voor .. KFCT mocht van geluk spreken dat een sterke Wim Horsten tweemaal pal stond. Twee reuze kansen voor Houtvenne werden teniet gedaan door Wim.

Nog spannende minuutjes maar na 90’ voetbal … KFCT KAMPIOEN !