Opnieuw een gelijkspel op het veld van Zwarte Leeuw

KFC Zwarte Leeuw – KFCT: 1-1

In het openingskwartier zette KFCT het meeste druk vooruit maar meer dan een schotje van Van De Vel viel er niet te noteren. Net toen dat kwartier ten einde was kwam Zwarte Leeuw de neus aan het venster steken.

Vets zag zijn poging gered door Horsten en de rebound werd van de lijn gered door Eyeson. Halfweg de eerste helft zagen we een mooie vrije trap van Dillien maar doelman Truyts tikte de bal over. Iets voorbij het halfuur was het raak voor KFCT. Versmissen wist een vrije trap van Dillien in doel te verlengen en KFCT zo op voorsprong te brengen. KFCT had zo het betere in de eerste helft en kon met een voorsprong gaan rusten.

In het begin van de twee helft kon Dillien zich mooi vrij kappen maar ging zijn poging op de paal. In plaats van 0-2 werd het 1-1 toen Lauryssen doelman Horsten kon verschalken. Een paar minuten later kon diezelfde Lauryssen opnieuw dreigen maar Horsten kwam gepast tussen. Ook Turnhout kwam nog eens dreigen na een corner van Dillien maar Paridaans zag zijn kopbal gered. Gaandeweg pakte Zwarte Leeuw het overwicht en kreeg het de beste kansen. Van Der Heyden knalde eerst naast en ook Vets geraakte in twee tijden niet voorbij een sterke Horsten. Ook de ingevallen Van Belle kwam alleen voor doel maar wist de bal niet laag te houden. Het bleef zo 1-1 , een gelijkspel waar niemand iets mee opschiet in deze derby.

KFC Zwarte Leeuw: Truyts, Van Bezoijen, Huygen, Mariën, Vets, Van Wanrooij (76’ Van Asch) , Lauryssen, Heylen-Buelens, Lansu (80’ Van Belle), Faes (46’ J. Van Der Heyden), Vanderheyden
KFCT: Horsten, Eyeson, Mafete, Paridaans, Van Parys, Versmissen, Van De Vel, Dillien, Schijvenaars, Van De Walle, Proost
Doelpunten: 36’ Versmissen (0-1), 56’ Lauryssen (1-1)
Gele kaarten: 60’ Eyeson, 67’ Van De Vel, 67’ Vets