Onze trainer na zijn eerste weken bij KFCT

Dsc 31

Vrijdagavond speelden de beloften thuis al tegen Thes (1-3). Onze trainer Hayk Milkon was aandachtig toeschouwer, wij spraken hem enkele uren daarvoor.

“We hebben nu inderdaad een match en enkele trainingen achter de kiezen. Niet veel veldtrainingen door het weer voorlopig.” Milkon verloor zijn eerste wedstrijd tegen Cappellen met 0-3. “We gaan die wedstrijd ook niet dramatiseren. Ik zag ook positieve elementen die we zeker gaan meepakken naar de volgende wedstrijden toe. Ik ben natuurlijk ook niet blind en weet dat er nog veel werk aan de winkel is.” Milkon verraste enigszins door Schijvenaars op de bank te zetten en Dillien te wisselen in de tweede helft “ Ik probeer altijd de volgens mij beste ploeg op te stellen en duurzame beslissingen te nemen, in functie van het team. Ik heb natuurlijk respect voor wat spelers hebben bewezen en voor hun kwaliteiten.”
KFCT lijkt overwegend veel verdedigende spelers te hebben in de kern. “De laatste tijd lijkt dat inderdaad zo maar er zit nog veel aanvallend talent in de club met veel jongeren. Dat is niet voor direct maar die kan je op termijn ook brengen. “

Milkon hoopt op de nodige overwinningen in 2018. “We hopen die gelijke spelen om te zetten in overwinningen en ook meer te scoren. Als ik het goed voorheb zitten we nu aan zestien gemaakte doelpunten. Dat moet ook beter.” Onze T1 hoopt zo geleidelijk aan uit de gevarenzone te geraken. “ En zo kunnen we de ploeg verder analyseren naar de toekomst toe.”


De spelers kregen een hartslagmeter mee voor tijdens de feestdagen. “Ze kunnen dan aan de hand van een programma hun conditie te onderhouden en worden op zaterdag 30 december op de club verwacht. De week nadien  wordt dan het normale ritme hervat.”