Ondanks winst zakt KFC Turnhout naar derde amateurklasse

KFC Turnhout – Spouwen-Mopertingen: 6-1

KFCT begon met druk naar voor maar creëerde niet direct kansen. Rond het kwartier konden de bezoekers bijna profiteren van een te korte terugspeelbal van Durwael maar doelman Horsten was alert. De eerste kans voor de KFCT kwam er via Coeckelbergs maar zijn poging werd geblokt. Een paar minuten later probeerde Bostanci met een harde knal maar zijn poging ging op de lat.

Op het halfuur was het wel raak toen een poging van Bostanci eerst werd gered door doelman Grootaers maar Versmissen goed gevolgd was en de score openende. Even later kon Ebobo vanop afstand de score mooi verdubbelen. KFC Turnhout gaf dit seizoen veel een voorsprong uit handen en toen Perrez vijf minuten later de aansluitingstreffer scoorde zat die schrik er terug in. Dat was echter buiten de pijlsnelle Jacobs gerekend. Hij werd op snelheid gelanceerd door Horsten, troefde twee bezoekers af en vond nog tijd om doelman Grootaers te verschalken en er zo 3-1 van te maken.

Net na de rust nam Ebobo met een mooie kopstoot na een even knappe voorzet van Geenen de 4-1 voor zijn rekening. Ook Sander Geenen speelde zondag een beresterke partij. Op het uur probeerde Proost vanop afstand maar de bezoekende doelman duwde in corner. Even later maakte Ebobo zijn hattrick volledig en scoorde hij de 5-1 voor de thuisploeg. De bezoekers moesten het vat tot de bodem ledigen en kregen via Versmissen nog een zesde doelpunt tegen.

KFC deed zo wat het moest doen maar het nieuws uit Bocholt was minder goed. VW Hamme had gewonnen waardoor ze sowieso voorlaatste eindigen en afzakken naar derde amateurklasse.

KFC Turnhout: Horsten, Geenen, Mafete, Olongo, Versmissen, Ebobo (89’ J. Van De Kerkhof), Bostanci, Coeckelbergs (67’ Lambrechts), Proost, Durwael, Jacobs (83’ Johnson)
Spouwen-Mopertingen: Grootaers, Pellegriti (76’ Koopmans), Mombaerts, Ernens, Winkels, Yildiz (73’ Yildiz), Otero, Etien, Haenen, La Mantia, Van Oudenhove (26’ Sabbadini)
Doelpunten: 30’ Versmissen (1-0), 32’ Ebobo (2-0), 37’ Perrez (2-1), 40’ Jacobs (3-1), 46’ en 68’ Ebobo (4-1 en 5-1), 71’ Versmissen (6-1)
Gele kaarten: 45’ Ernens , 72’ Mombaerts
Rode kaart: 81’ Ernens(2xG,S)