Milkon: "Met de gretigheid van vorige zaterdag is er iets te rapen."

KFCT verloor zaterdagavond met 1-2 op eigen veld tegen Spouwen-Mopertingen. Trainer Hayk Milkon vond dat er meet inzat.

“Een gelijkspel had zeker ge kunnen maar dat is dus niet gelukt.” Een cruciale fase in de wedstrijd was de zware overtreding op Kevin Eyeson. “Het was daarvoor nochtans geen vuile wedstrijd. Het was een vuile fout op één van onze bepalende spelers en dat was heel spijtig.” Milkon vond het eerste doelpunt een spijtig tegendoelpunt. “Eerst floot de scheids een duidelijk fout op een speler van Turnhout niet waardoor zij uit een corner kunnen scoren. We kunnen dan gelijkkomen maar geven dan weer een dom doelpunt weg.” Milkon ziet zijn ploeg stappen zetten. “Zulke dingen moeten we meenemen naar de volgende match ook al is de uitslag vandaag frustrerend.”
Zaterdag wacht een verplaatsing naar Hades. “Het wordt een moeilijke partij maar met de gretigheid van tegen Spouwen kunnen we daar zeker iets halen.”

Milkon gaat hard verder werken met de groep. “We hebben talent enzoverder maar voorlopig komt het er niet genoeg uit. Zeventien gemaakte doelpunten is te weinig. We krijgen dan ook nog eens vermijdbare doelpunten tegen , daar gaan we aan werken.”
Turnhout nam niet meer plaats in de gebruikelijke dug-out. “De lijnrechter loopt daar voorbij en we wilde de tegenstander vooral dat voordeel afnemen. Dat maakt het communiceren ook gemakkelijker.”

Nog een opvallende beeld in de wedstrijd was de coach die het publiek aanmaande om luidkeels achter hun ploeg te gaan staan. “Het zijn fantastische supporters maar op vijf minuten van het einde met een man meer was het plotseling te stil. Dat wilde ik veranderen door de twaalfde man mee te krijgen.”