KFCT verliest met 2-3 van Temse

Img 20190216 192951

KFC Turnhout – Temse: 2-3

Temse won zaterdagavond met 2-3 op het veld van KFCT.

De wedstrijd begon nochtans heel goed. Spits Junior Ebobo kon een voorzet van Oppong prachtig binnenwerken. Lang konden we echter niet van deze voorsprong genieten. Mede dankzij het slecht veld ging een afstandsschot van Kil pardoes binnen. Alles was dus ter herdoen maar het was KFCT die de kansen kreeg. Eerst kon opnieuw Ebobo vrij aanleggen maar hij besloot naast. En later probeerde Proost vanop afstand maar de bezoekende doelman kon nog net over boksen. Ook Coeckbergs en Bostanci kregen nog een kans maar het bleef 1-1 aan de rust.

In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers uit Temse maar het schot van Kudimbana werd door Horsten in corner getikt. Even later werd Van Den Heuvel vrijgespeeld, hij twijfelde niet en knalde de 1-2 op het scorebord. Versmissen probeerde op het uur met een vrije trap maar Guler zweefde de bal uit zijn doel. De Temse-doelman was zaterdagavond één van de sterkhouders van  zijn ploeg. Aan de overkant kende Van Den Heuvel meer geluk en met zijn tweede bracht hij Temse 1-3 voor. KFC Turnhout gaf zich niet gewonnen en toen de bal niet weggeraakte achteraan bij Temse was Ebobo er als de kippen bij om ook zijn tweede te scoren. KFCT ging nog op zoek naar die gelijkmaker en kreeg nog kans en via Bostanci, Ebobo en Mafete maar kon niet meer scoren.

Temse blijft zo mooi bovenaan meedraaien op een derde plaats. KFC Turnhout blijft voorlaatste en zag City Pirates en Vosselaar winnen. De twee ploegen op plaatst dertien en veertien zijn nu Duffel en Hoogstraten. Ze tellen nu zes punten meer dan KFCT.

KFCT moet volgend week naar Heur-Tongeren dat dus met 2-1 verloor van City Pirates.

KFC Turnhout: Horsten, Geenen, Mafete, D. Olongo, Versmissen, Ebobo, Bostanci, Coeckelbergs (86’ Van Erp), Proost, Oppong, Jacobs (83’ Tourki)
Temse: Guler, De Wilde, Van Kerckhoven, Van Remoortere (74’ Vermeire), Kil (79’ Goossens) , Van Den Heuvel (65’ Van Den Heuvel), Dhaene, Van Cauwenbergh, Kudimbana, Verwilligen, Spies
Doelpunten: 9’ Ebobo (1-0), 13’ Kil (1-1), 53’ en 62’ Van Den Heuvel) (1-2 en 1-3), 66’ Ebobo (2-3)
Gele kaart: 49’ Mafete