KFCT speelt voor de derde keer op rij gelijk

KFC Turnhout – Hades: 1-1

KFCT kwam al vroeg op voorsprong tegen de bezoekers uit Hasselt. Ebobo kon zich goed vrijmaken en zijn voorzet werd door Bostanci mooi binnen gewerkt. De strijd speelde zich vooral af op het middenveld maar de betere mogelijkheden waren in de eerste helft voor Turnhout. Ebobo werd mooi vrijgespeeld maar toen hij wilde afdrukken verloor hij zijn evenwicht. Iets voorbij het halfuur fungeerde Ebobo weer als aangever en pakte Bostanci uit met schot maar deze keer zat de bezoekende doelman ertussen. Er werd dan ook gerust bij een 1-0.

In de tweede helft was het tot na het uur wachten op kansen. Het waren ditmaal de bezoekers die tot twee keer toe kort na elkaar de neus aan het venster staken. Eerst moest Lambrechts de bal van de lijn halen en in een volgende fase toonde Horsten zijn kunnen toen Demulder opdook. Ook KFCT kreeg een kans toen de ingevallen Olongo zich mooi kon doorzetten en Bostanci uiteindelijk kon schieten maar het schot ging over. Aan de overkant kopt de ingevallen Bennassar eerst naast maar even later kon Voorjans toch gelijk maken. Met nog enkele minuten op de klok zette KFCT alles op alles en in het absolute einde kon doelman Horsten na een corner nog naar doel schieten maar zijn werd afgeblokt.

KFC Turnhout pakte zo een derde gelijkspel op rij en verliest opnieuw punten in het slot van de wedstrijd. Hamme speelde 2-2 gelijk tegen rode lantaarn Tongeren en Spouwen moet zondag nog spelen maar de opdracht wordt er natuurlijk niet makkelijker op met een verplaatsing op leider Patro Eisden volgende week.

KFC Turnhout: Horsten, Geenen, Mafete, Versmissen, Ebobo, Bostanci, Coeckelbergs, Proost, Durwael, Lambrechts, Tourki (58’ Olongo)
Hades: Gijbels, Elens (89’ Jacquemyn), Guerioui, Claes, Bloemen, Sögütcü, Voorjans, Demulder (76’ Bennassar), Celen, Wang, Timmermans (66’  Decuypere)
Gele kaarten: 24’ Celen, 33’ Mafete, 77’ Gueroui
Doelpunten: 7’ Bostanci (1-0), 87’ Voorjans (1-1)